Nuorisoseuratoiminta – Sydämeltä sydämelle, sukupolvelta toiselle

Pariporinan aikana keskusteltiin parin kanssa omista kokemuksista ja tilanteista, jotka ovat saaneet toimintaan liittymään.
Pariporinan aikana keskusteltiin parin kanssa omista kokemuksista ja tilanteista, jotka ovat saaneet toimintaan liittymään.

KORTESJÄRVEN Ylikylän Nuorisoseuralla pidettiin 23. marraskuuta nuorisoseurojen arvodialogi. Arvodialogi on ikään kuin nuotiopiiri, jossa pohdittiin mitä nuorisoseuralaisuus merkitsee tänä päivänä. Nuorisoseuratoiminnalla on 140 vuotinen historia ja näissä tilaisuuksissa on ollut mahdollista keskustella paikallisesti ja valtakunnallisesti tärkeistä asioista nuorisoseuralaisuuteen liittyen. Dialogeja on toteutettu ympäri Suomen ja tapahtuma päätettiin Kortesjärven Ylikylän nuorisoseuralle.

Keskustelua veti Suomen nuorisoseuran pääsihteeri Annina Laaksonen. Paikalla oli Ylikylän nuorisoseuran, Ylihärmän nuorisoseuran ja Kauhavan nuorisoseuran porukkaa keskustelemassa heille tärkeistä asioista nuorisoseuratoimintaan liittyen.

Keskustelu aloitettiin istumalla ikään kuin nuotiopiiriin, jossa jokainen sai tulla nähdyksi. Pariporinan aikana keskusteltiin parin kanssa omista kokemuksista ja tilanteista, jotka ovat saaneet nuorisoseura toiminnan pariin liittymään. Laaksonen ohjasi keskustelua ja jokainen sai avata omaa kokemustaan. 

Monen mieleen nousi ajatus nuorisoseurasta toisena kotina, samanhenkisten ihmisten kokoontumispaikkana, oli kyseessä näytelmä tai muu tapahtuma. On koettu ikimuistoisia hetkiä kun lavalla on oltu koko perheen voimin ja myös jäätäviä hetkiä valokopissa kun koneet ovat menneet jumiin, silloin on minuutit tuntuneet tunneilta. Hetkiä jossa on voinut tukeutua toiseen hädän tai onnistumisen hetkellä. Monen ura nuorisoseuralaisena on alkanut jo lapsena ja vanhempien jalanjäljissä on ajauduttu moneen mukavaan toimeen nuorisoseuralaisena. Myös yhteiset talkoot ja remontit ovat koonneet yhteen ihmisiä, se on ollut lääkettä esim. yksinäisyyteen tai täytettä eläköityneen elämään.  Jokaiselle on löytynyt aina jotain puuhaa ja mukaan on saanut tulla matalan kynnyksen ajatuksella.

MONENLAISIA kokemuksia jaettiin nuorisoseuralaisuudesta ja keskustelun päätteeksi pohdittiin mitä nuorisoseuralaisuus tänä päivänä on. Todettiin, että se on yhdessä tekemistä, kokemista, historiaa ja paikallista kulttuuria, kokoontumispaikka, nähdyksi tulemista ja porukkaan ottamista, jokaisesta huolehditaan ja kylä kasvattaa-periaatetta hyödyntäen. On suorastaan etuoikeutettua olla nuorisoseuralainen. Nuorisoseuratoiminta on lämpöä joka leviää sydämestä toiseen.

Sirpa Kiviaho

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.