Veto käänsi kurssinsa – viimein!

Vedon Lasha Petree oli kentän pistekuningatar.

Veto-EBT 72-65 (31-36)

Vimpelin Veto palasi takasin voittojen tielle naisten Korisliigassa kaatamalla Espoo Basket Teamin Lapuan urheilutalolla pelatussa ottelussa. Voitto oli sinivalkoisille kauden kolmas. Veto kuittaisi samalla viikon aiemman tappionsa espoolaisille.

Ottelun ensimmäinen neljännes eteni tasaisissa merkeissä espoolaisten viedessä sen kahdella pisteellä. Neljänneksen loppu opetti jälleen Vetoa kovalla kädellä, EBT upotti viisi pistettä viimeisen kahdeksantoista sekunnin aikana Vedon saldon ollessa pyöreä nolla.

Toisen kymmenminuuttisen alku jatkoi Vedon pimeää taivalta, ensimmäiset minuutit EBT:lle 10-0. Veto kohensi otteitaan selkeästi neljänneksen loppupuolella, pelipätkä lopulta EBT:lle kolmella pistellä.

Tauon jälkeen Veto juoksi kentälle terävämmin, kolmas neljännes sinivalkoisille kuudella pisteellä, mikä tiesi pisteen johtoa ennen päätöskymmenminuuttista. Vedon kantti kesti myös ottelun lopun, pistesaldo lihoi kaivatulla saaliilla.

Vedon ykkössinko oli 28 pistettä upottanut Lasha Petree. Suomalaispelaajien tehokkain oli yhdeksän pistettä heittänyt Karoliina Rytkönen. Levypallopeli jätti edelleen Vedon kannalta toivomisen varaa EBT:n kuitatessa ne 52-42.

Vedon valmentaja Jarkko Havu oli voittoon tyytyväinen.

– Vapauttava ja tärkeä voitto.  Onnistuimme nyt liikuttamaa hyökkäyspäässä palloa aiempaa enemmän, mikä avasi parempia heittopaikkoja. Myös puolustuspeli kohentui, saimme sitä kautta paljon riistoja.

– Silti levypallopeli jätti parannettavaa, kuten myös kolme pisteen heitot. Tästä jatketaan kohti keskiviikon ottelua, vastaan juoksee kotisalissa Tampereen Pyrintö.