Vimpelin Vuoden Yrittäjäksi valittu on tunnustuksesta kiitollinen – ”Ei tämä pahalta tunnu” 

Vuoden Yrittäjä Riku Lehto tunnustautuu visionääriksi. –Ideoita riittää, myös huonoja, mutta yrittäjällä täytyy olla uskallusta kokeilla. Jos joku juttu ei toimi, vaihdetaan suunnitelmaa, ei siinä sen kummempaa.
Vuoden Yrittäjä Riku Lehto tunnustautuu visionääriksi. –Ideoita riittää, myös huonoja, mutta yrittäjällä täytyy olla uskallusta kokeilla. Jos joku juttu ei toimi, vaihdetaan suunnitelmaa, ei siinä sen kummempaa.

MUTTA kirjoita juttuun, että minähän en mitään titteliä saa, vaan Vimpelin Teollisuusmaalaus, painottaa Riku Lehto, Vimpelin Teollisuusmaalauksen tuotannonjohtaja. 

–Kyllä tämä oikeasti oli positiivinen yllätys. Kiitos tästä kuuluu toimitusjohtaja Matti Larikalle, työntekijöille ja asiakkaille, he ovat tämän mahdollistaneet. Jokaisen panosta tarvitaan. 

Kun Lehto osti Vimpelin Teollisuusmaalauksen koko osakepääoman kolme vuotta sitten, hänellä oli selvä visio tulevasta. Sitä kohti mennään edelleen, vaikka hidasteita matkan varrelle on riittänyt. 

–Sanotaanko niin, että Putin ei tätä varsinaisesti ole päätöksillään jouduttanut. Mutta uskoa tulevaisuuteen silti riittää. Koronastakin selvittiin, firmaa ei tarvinnut laittaa kiinni vaikka kustannukset nousivat. 

Lehto kuvailee polun olleen ajoittain kivistäkin. Niin yrittämisessä kuin henkilökohtaisessa elämässä on eteenpäin vienyt kylkeen tatuoitu motto: Push through pain. 

–No, kyllä tämä on omalla laillaan ollut sellaista haasteista toiseen juoksemista. Olemme tehneet isoja henkilökohtaisiakin uhrauksia, mutta kaikesta on selvitty. Ongelmista huolimatta on mennyt kuitenkin ihan hyvin, enkä ole yrittäjäksi ryhtymistä katunut. 

Päätöksiä on ollut tukemassa vaimo Annukka Lehto, yrittäjä hänkin. Annukan panostusta näkee muun muassa Teollisuusmaalauksen sosiaalisen median kanavilla. 

–Myös yrityksen pyörittämiseen olen antanut hyviä ideoita, sanoo Annukka. 

–Ai olet vai, kysyy Riku nauraen. 

Ainakin vaimo on pitänyt huolta siitä, että mies muistaa myös lomailla. Lomien pitäminen ei yrittäjälle ole ollut aina itsestäänselvyys, mutta tulevaisuudessa siihen on aikomus kiinnittää enemmän huomiota. 

–Ei kukaan jaksa painaa loputtomiin ilman lomia. Mutta meillä on halu kehittyä ja toiminnan kehittäminen mahdollistaa myös sen, että vapaa-aikaakin on mahdollista viettää. Olemme koko ajan menossa parempaan suuntaan. 

VIISITOISTA henkilöä työllistävä Vimpelin teollisuusmaalaus on tehnyt isoja investointeja toimintaa tehostaakseen. Myös uutta toiminnanohjausjärjestelmää ajetaan sisään parasta aikaa ja toukokuussa aloitettu laiteasennus saataneen loppuun vielä tämän vuoden puolella. 

–Luotan siihen, että panostus tulee kannattamaan. Meidän kokoiselle yritykselle puolen miljoonan investointi on iso juttu.  

Visioita riittää myös tuleville vuosille ja ideointiin kannustetaan myös työntekijöitä. 

–Heiltä on tullut tosi paljon hyviä ajatuksia ja melkein kaikki on toteutettu. Meillä on hyvä pöhinä ja katse koko ajan eteenpäin. Jos ajatus on menestyä, pitää jossakin asiassa olla parempi kuin muut. Nyt jo voidaan sanoa, että meillä on Suomen tehokkain jauhemaalaamo. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.