Petri Pulliainen johtaa Vedon peliä 

Petri Pulliainen luotsaa Vimpelin Vetoa vuoden sopimuksella.
Petri Pulliainen luotsaa Vimpelin Vetoa vuoden sopimuksella.
Petri Pulliainen luotsaa Vimpelin Vetoa vuoden sopimuksella.
Petri Pulliainen luotsaa Vimpelin Vetoa vuoden sopimuksella.

VIMPELIN VEDON viime kausi miesten Superpesiksessä päättyi hopeaan Sotkamon Jymyn vietyä mestaruuden. Samalla päättyi pelinjohtaja Tomi Niskasen kolmen vuoden jakso Vedon peräsimessä. Vuodet tuottivat kullan, hopean sekä pronssin. 

Vedon uusi pelinjohtaja on vuoden sopimuksen solminut Petri Pulliainen. 46-vuotias Pulliainen on aiemmin johtanut peliä pääsarjassa Kempeleessä, Haminassa ja Imatralla sekä Ykköspesistä Kuopiossa Puijon Pesiksessä. Pulliainen oli uuteen tehtävään valmis lähes heti yhteydenoton saatuaan.  

–Olin otettu yhteydenotosta, ajatukset olivat sen jälkeen hienot. Vedolla on vahva joukkue ja mahtava organisaatio, eli minun ei tarvinnut kauan miettiä kantaani. Ensin oli kuitenkin varmistettava muiden työkuvioiden sopiminen pelinjohtosopimukseen, sillä työskentelen Imatralla Stora Enson tehtaalla. Kun asia sopi työnantajalleni, otin uuden haasteen vastaan. 

Hän on kesän virkavapaalla siviilityöstään. –Muutan Vimpeliin toukokuussa, ja asun kesän siellä. Sitä ennen kuljen treeniviikonloppuisin Imatralta Vimpeliin. 

Pulliainen saa käsiinsä rutinoidun Vedon, joka jatkaa viimevuotisella pelaajistolla, mitä omat juniorit haastavat laajalla skaalalla. 

–Joukkue on todella laadukas, meillä on todellisia huippuyksilöitä. Yleisö tulee näkemään hyvää ja tiukkaa ulkopeliä pelaavan joukkueen. Sisäpelissä tullaan varmasti näkemään uutta, koska tulen mukaan uutena pelinjohtajana. Käytännössä se tarkoittaa ainakin aiempaa yllätyksellisempää peliä, jonka toivon tuovan ainakin yhtä paljon läpilyöntejä kuin viime kesä. 

Räväkkänä pelinjohtajana tunnettu Pulliainen lupaa omalta osaltaan värikkyyttä. 

–Pelissä täytyy olla tunnetta, silti fokus täytyy pitää pelaamisessa. Jos joku hetki räiskyy enemmän, sitten räiskyy. 

Uusi pelinjohtaja lähettää myös toiveen kannattajille. 

–Toivon yleisön olevan mukana täydellä voimalla. Uskon Vedolla olevan jälleen Suomen paras kotiyleisö. Minulle voi myös tulla kentän ulkopuolella juttelemaan avoimesti, on tärkeää olla toistemme tukena niin hyvinä kuin vaikeampina hetkinä. 

Kysyttäessä, ottaako Pulliainen vastaan lyöntijärjestysehdotuksia, puhkeaa hän nauruun. 

–Ainahan ehdotuksia saa tehdä, katsotaan sitten, mihin saakka ne etenevät. Tässäkin valossa on kuitenkin vain hienoa, että pesäpallo nostaa Veto-faneissa isoja tunteita. 

Pulliainen muistaa Saarikentän vierailut myös vastustajan paidassa. 

–Olimme Imatran kanssa Vimpelissä, ja vesi oli Savonjoessa korkealla. Silloin meitä peloteltiin kookkailla hauilla, sellainen ei kuitenkaan käynyt jalkaan kiinni. Käynnit Saarikentällä ovat olleet ylipäätään hienoja kokemuksia, sillä yleisö on aina pitänyt fanaattisesti omiensa puolta. 

Veto ei ole vielä lyönyt lukkoon tavoitetta. Silti on sanomattakin selvää, ettei se voi olla muu kuin mestaruus. Pulliainen näkee asian samoin. 

–Eipä sitä kentälle häviämään lähdetä, tämä joukkue voi tavoitella vain voittoa. 

Hän myöntää paineiden olemassaolon. – Paineet kuuluvat asiaan, ne on osattava käsitellä. Paineet voivat myös olla voimavara, milloin ne tuovat positiivista. 

Tänä talvena pelataan ensimmäistä kertaa TalviSuperpesistä, kyseessä on uusi pelijärjestelmä, missä ovat jaossa SM-mitalit. Pulliainen kokee peleissä olevan eri elementtejä. 

–Aina kun mestaruudesta pelataan, on sillä oma painoarvo. Merkittävämpää on silti saada kovia pelejä katkaisemaan harjoittelua, se virkistää pelaajia. Samalla on toki tärkeää viedä omaa tekemistä eteenpäin. 

Vimpelin Vedon superpesisjoukkue: Elmeri Anttila, Juho Heikkala, Olli Heikkala, Mikko Kanala, Teemu Kinnunen, Atte Kortehisto, Veeti Kortehisto, Aleksi Lassila, Eemeli Lassila, Severi Lassila, Janne Mäkelä, Miika Peräaho, Matias Rinta-aho, Jere Saukko, Konsta Sova, Jukka-Pekka Vainionpää, Jussi Vihriälä, Lauri Vihriälä, Mikko Vihriälä. Pelinjohtaja Petri Pulliainen, kakkospelinjohtaja Pasi Tyynelä, joukkueenjohtaja Heikki Seppä, huoltaja Tero Lassila, lääkäri Juuso Kujala

Tomi Olli 

Petri Pulliainen ja Aleksi Lassila miettivät treenikuvioita Vimpelin liikuntahallilla.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.