UNESCO Geopark -statuksen merkitys alueemme tulevaisuudelle 

Alueellamme on mahdollisuuksia moneen, ja luotto nuoriin sukupolviin vahva, sanoo Sam Leijonanmieli.

MAAILMASSA on alle 200 UNESCO:n statuksen saamaa geoparkkia. UNESCO Geopark on geologiselta historialtaan niin ainutlaatuinen kohde, että sille myönnetään UNESCO:n status, joka on kansainvälisesti merkittävä ja arvostettu tunnustus. Kraatterijärvi Geoparkin osalta tunnustus myönnetään meille huhtikuussa 2024. UNESCO:n status tulee luomaan alueellemme uusia mahdollisuuksia. JAMI aloittaa matkailukoulutuksen ja toiveena on, että siellä opiskelevat nuoret voivat käyttää UNESCO:n luomaa nostetta, työllistyä matkailualalle ja luoda itse matkailuun keskittyviä yrityksiä alueellemme.  

Järviseudun suurimpana elinkeinoelämän haarana jatkaa metalliteollisuus, mutta mahdollisuudet on siihen, että tulevan kymmenen vuoden aikana matkailu tulee nousemaan suureksi työllistäjäksi alueellemme. Näin kävi muun muassa Tanskassa Stevns Klintissä, jossa matkailu nousi suurimmaksi työllistäjäksi alueella, joka on huomattavasti maaseutumaisempaa kuin Järviseutu. Matkailu tarjosi erityisesti paikallisille mahdollisuuksia “Bed and Breakfast” -majoituspalveluiden ja muiden palveluiden myymisen muodossa. Tavoitteena on luoda alueellemme veto- ja pitovoimaa ja nuorille sukupolville mahdollisuuksia työllistyä vaihtoehtoisille aloille. Jatkamme ehdoitta myös alueemme vahvan teollisuuden kehittämistä yhdessä elinkeinoelämän kanssa.  

TODETTAKOON, että alueellamme on mahdollisuuksia moneen, ja luotto nuoriin sukupolviin vahva. Lopuksi haluan julkisesti kiittää yhtä henkilöä, joka on omalla osaamisellaan ja intohimollaan ollut keskeisessä roolissa UNESCO:n statuksen saamisessa. Tämä henkilö on Tohtori Heikki Mäkipää, joka ansaitsee mitä nöyrimmän kiitoksen kaikesta siitä työstä, mitä hän on alueemme tulevaisuuden eteen tehnyt.   

Sam Leijonanmieli 

Vimpelin kunnanjohtaja 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.