Vapaaehtoiset ovat SPR:n Vimpelin osaston toiminnan kivijalka

Eija Metsälä on ollut SPR:n toiminnassa mukana pitkään.
Eija Metsälä on ollut SPR:n toiminnassa mukana pitkään.

SUOMEN PUNAISEN RISTIN Vimpelin osasto järjesti torstai-iltana vapaaehtoisilleen virkistys- ja kiitosillan. Kutsun oli ottanut vastaan kolmisenkymmentä henkilöä. Illassa oli mukana myös Vimpelissä asuvia maahanmuuttajia. Ohjelmassa oli runsas kahvipöytä tarjottavineen sekä sen jälkeen mahdollisuus Vetelin poikakuoron kirkkokonsertin taltioinnin katsomiseen. Viime vuonna Vimpelin kirkossa järjestetty konsertti juhlisti järjestön 70-vuotista taivalta.

SPR:n Vimpelin osastossa on tällä hetkellä 145 jäsentä. Syksyllä järjestön hallitukseen valittiin uusina jäseninä Ritva Malinen sekä Anu Puustinen. Terttu Viita jatkaa puheenjohtajana.

−Pienen paikkakunnan kokoon nähden toiminta Vimpelissä on aika vireää, toteaa järjestön sihteeri Hilkka Ilomäki.

SPR on Vimpelissä järjestänyt monenlaista toimintaa, kuten apua ukrainalaisille ja lapsiperheille, ystävätoimintaa, naisten juttutupaa, lipaskeräyksiä, sekä kahvituksia, joiden tuotto jaetaan vähävaraisille. Joukkorokotuksissa SPR on ollut mukana organisoimassa toimintaa. SPR:n myyjäispöytä löytyy seuraavaksi Lakis Areenan Joulutorilta.

−Vimpelissä tarvetta olisi omalle ensiapuryhmälle. Tästä toiminnasta tai ensiapu- tai hätäensiapukursseista kiinnostuneet voivat ottaa osastoomme yhteyttä, toivoo Viita.

Pitkäaikainen SPR:n vapaaehtoinen Eija Metsälä on toiminut ystäväpalvelussa jo parinkymmenen vuoden ajan.

−Kävin ystäväkurssin aikanaan Lappajärvellä ja sain melko pian ystävän, jonka luona käyn kerran viikossa. Lähdemme yleensä yhdessä ulos kävelemään. Jos jostain syystä en pääsekään käymään, niin soitan hänelle ja juttelemme sitten puhelimessa.

Metsälä on ollut järjestön toiminnassa myös valmistelemassa ukrainalaisille tulijoille asuntoja ja järjestämässä vaatteita. Tällä hetkellä omat lapsenlapset saavat häneltä enemmän aikaa, mutta ystävätoiminnassa hän on edelleen jatkanut.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.