Tavara-ahdistusta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Täytin viime viikolla kolmekymmentä vuotta. Näin merkittävän virstanpylvään kohdalla sitä luonnollisesti pohtii, onko elämässään saanut mitään aikaan. Jos en ole muussa onnistunut, niin tavaraa olen ainakin haalinut ympärilleni.
Orastavaa ikäkriisiä karkottaakseni päätin siis inventoida omaisuuteni. Näin meidän kesken, se tarkoittaa kevätsiivousta. Ei olisi kannattanut. Ikäkriisin sijaan iski tavara-ahdistus. Kaikenlaista kamaa tuntuu olevan joka paikka täynnä – ihan kuin kamppeet olisivat lisääntyneet kaappien kätköissä keskenään.
Jotain tästä tavaran täyttämästä ajasta kertoo sekin, että tyhjästä tilasta on tullut luksusta. Pahinta on tietysti se, että ylimääräinen roju imee tilan lisäksi energiaa.
Tiedän, etten ole ongelmani kanssa yksin. Aikakauslehdet pursuilevat erilaisia vinkkejä tavarakaaoksen selättämiseen. Kotikin pitäisi kuulemma laittaa laihdutuskuurille.
Kaikkein radikaalein ratkaisu olisi sulloa koko omaisuus varastoon ja käydä hakemassa tavaraa sitä mukaan, kun tarvetta ilmenee.
Suurin osa aloittanee kuitenkin karsintaurakan toisesta päästä: koti käydään läpi laatikko laatikolta ja laitetaan itselle turha tavara kiertoon. Oma turhuus kun voi olla toisen aarre.
Tämä kaikki on tietysti helpommin sanottu kuin tehty. Yleensä jossain vaiheessa siivousurakkaa alkaa epäillyttää. Mitä jos kuitenkin tarvitsen kiertoon menevää tavaraa heti ensi viikolla? Tai viimeistään ensi vuonna?
Viime vuosien aikana on syntynyt kokonaan uusi ammattikunta, joka hälytetään kotiin raivaamaan turha roina kiertoon. Halvemmalla tietysti pääsee, jos kutsuu kaverin apuun. Niin tai näin, ulkopuolisen silmän alla on vaikeampi alkaa tunteilla tavaran kanssa, vaikka kurkkua vähän kuristaisikin. Toinen voi myös vahtia, ettei kesken siivousurakan unohdu selaamaan vanhaa lehtileikekokoelmaa.
Koville se ottaa, mutta raivaaminen kannattaa. Palkinnoksi voi vaikkapa suunnata kauppaan ja ostaa itselle jotain kivaa. Kun koti on tyhjennetty turhasta kamppeesta, mahtuu sinne hankkimaan taas jotain uutta.
Ja pian ollaan taas lähtöruudussa. Kumma juttu.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.