Kaksi unelmaa toteutui – Cafe Caramel avaa ovensa Vimpelissä

DSC_9634
DSC_9634

TEELE Jantsikene ja Jami Särkinen muuttivat Vimpeliin huhtikuussa. Maalle muuton lisäksi nyt toteutuu toinenkin unelma: perjantaina ovensa avaa Vimpelin keskustassa heidän Cafe Caramel -kahvilansa.

Kuntalan päädyssä, kunnantalon naapurissa, mistä näkyvät ikkunoista Patruunantien rakennukset, Vanhan Osuuskaupan silhuetti sekä kirkon pihapiiri, toimi viime kesänä nuorten yrittäjien kesäkahvila. Se nosti pintaan Jantsikenen ja Särkisen jo vuosia sitten ilmoilla olleen unelman omasta kahvilasta.

–Olen yhdeltä ammatiltani kondiittori, kertoo Jantsikene.

Kun Jamin vanhemmat Hannu ja Tiina Särkinen lähtivät mukaan, alkoivat asiat tapahtua nopeasti. Sen sijaan, että omaan autotalliin oltaisiin remontoitu konditorian leipomotila, Särkiset hankkivat toimitilan keskustasta ja alkoivat remontoida sitä sopivaksi. Samaan aikaan kun on hankittu koneita ja laitteita, on mietitty kahvilan tarjontaa.

–Tilasta halusimme tehdä olohuonemaisen, rennon ja kotoisan, missä on mukavaa ja turvallista istua iltaa. Tiina, joka on ollut aktiivisesti mukana ideoimassa, suunnittelemassa ja sisustamassa, heitti ilmoille kahvilan nimen. Siitä tuli ensin työnimi ja sitten se alkoi tuntua omalta, Teele kertoo.

Perheyrityksessä tiskin takana voi bongata myös Hannun, joka on yhdessä Jamin ja Teelen kanssa hankkinut anniskelupassin ja aikoo ottaa myös erikoiskahvien salat haltuun.

Kahvilalla on A-oikeudet ja sisätiloja täydentämään tulee myös terassi. Tarjolla tulee olemaan kakkuja, leivonnaisia ja pikkusuolaista sekä erikoiskahveja. Vitriiniin saattaa ilmaantua myös Teelen virolaisjuurisen perheen salaisilla resepteillä valmistettuja suosikkiherkkuja tai Jamin valmistamaa hapanjuurileipää.

Vimpelissä on ainakin nyt kesäaikana pieneksi paikkakunnaksi hyvä kahvilatarjonta.

–Mitä enemmän on yrittäjiä ja tekemistä, sen parempi, se lisää vetovoimaa. Ajattelen, että kaikki profiloituvat hieman eri lailla, tarjontaa on moneen makuun ja kilpailun sijaan voimme tukea toisiamme yrittäjinä, Jantsikene pohtii.

Festivaalien aikaan kahvila on avoinna joka päivä, sen jälkeen ainakin viikonloppuisin ja pesäpallopelien aikaan, muuten kysynnän ja toiveiden mukaan.

Haave omenatarhasta ja perunamaasta on toteutumassa

JANTSIKENELLE ja Särkiselle Vimpeli on ollut aina paikka, jonne lähdetään rauhoittumaan ja rentoutumaan.  He asuivat koronavuosina jonkin aikaa Vimpelissä, mutta palasivat vielä kokeilemaan, olisiko Pirkanmaa heille sopiva paikka.

–Jos täällä on hyvä olla, miksi ei asuttaisi täällä, he päätyivät ajattelemaan ja tekivät päätöksen paluusta Lempäälästä Vimpeliin.

Käydessään Hannun ja Tiinan viime vuonna hiljaisessa myynnissä olleella talolla he innostuivat.

–Alettiin katsella, että jos tuossa olisi omenatarha, tuossa kanakoppi ja tuossa perunamaa, pariskunta muistelee hymyillen.

He muuttivat taloon nyt kesäkuussa ja ensimmäiset päivät menivät ihmetellessä ja ikkunoista katsellessa. Ei rekkoja eikä liikenteen kumua! Kanakoppia ei tällä tietoa ole pihalle tulossa, mutta puutarhanhoidosta pitävälle pariskunnalle on siellä paljon mieluisaa tekemistä.

–Sielu lepää täällä. Vimpeli on pieni ja hiljainen, mutta elinvoimainen ja hyvinvoiva kunta, täällä on omat purskahduksensa energiaa. Koko ajan tehdään ja yritetään, ja ihmiset jaksavat osallistua, Jami Särkinen kuvailee.

–Vimpeli muistuttaa kooltaan ja muutenkin kotipaikkakuntaani. Vielä emme ole ehtineet muuta kuin asettumaan, kahvilan järjestely on vienyt kaiken ajan, mutta syksyn mittaan varmasti päästään osallistumaan muutenkin ja tutustumaan paikkoihin uudella tavalla, Jantsikene toteaa. Kunhan työkiireet hieman hellittävät, suunnitelmissa on ainakin telttailua ja kansallispuistoihin tutustumista.

Särkinen työskentelee osa-aikaisesti helsinkiläisessä teknologiafirmassa tekoälykouluttajana. Hän on koulutukseltaan monikielisen viestinnän ja kääntämisen maisteri ja tekee kielitoimiston kautta ohjelmatekstityksiä muun muassa YLElle. Jantsikene on musiikkipedagogi, viulunsoiton opettaja ja muusikko, joka tekee muusikon töitä freelancerina.

Lue myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA