Janne Pihlajaharju lähellä euroviisuja 2009 – mitä hänelle kuuluu nyt?

Janne Pihlajaharju (oik.), Harriet Hägglund ja Tony Turunen Suomen euroviisufinaalissa 2009. Kuva Pihlajaharjulta.
Janne Pihlajaharju (oik.), Harriet Hägglund ja Tony Turunen Suomen euroviisufinaalissa 2009. Kuva Pihlajaharjulta.
Janne Pihlajaharju (oik.), Harriet Hägglund ja Tony Turunen Suomen euroviisufinaalissa 2009. Kuva Pihlajaharjulta.
Janne Pihlajaharju (oik.), Harriet Hägglund ja Tony Turunen Suomen euroviisufinaalissa 2009. Kuva Pihlajaharjulta.

KUOPPALAN KOULUN kasvatti Janne Pihlajaharju muistetaan Lappajärvellä yleisurheilijana ja muusikkona. Hän oli 15 vuotta sitten basistina ja taustalaulajana Passionworks-yhtyeessä, joka sijoittui Suomen euroviisukarsintojen superfinaalissa kolmanneksi kappaleella Surrender. Millaiset muistot tapahtumasta jäivät?

–Ihan hyvä kokemus se oli, tosin sairastelu vaikutti silloin meidän esiintymiseen, Pihlajaharju muistelee. Yhtyeen laulaja Harriet Hägglund lauloi kappaleen kolme kertaa finaalipäivänä liki 40 asteen kuumeessa, vaikka lääkäri oli määrännyt viikon laulukiellon. Hänen äänihuulensa vuotivat verta kisojen jälkeen ja keikkataukoa tuli yhtyeelle pitkään. Passionworks on muutaman kerran esiintynyt Lappajärvellä muun muassa Pihlajaharjun uudelleen henkiin herättämässä Tulivuorirockissa 2008 ja musiikkibaari Sepparissa tarvolalaisen Juha Laasasen soittaessa rumpuja vuosituhannen alussa.

–Kyllä uuden musiikin tekeminen on toiveissa, vastaa Pihlajaharju kysymykseen jatkosuunnitelmista.

Voittaako Sveitsi euroviisut tänä vuonna?

SUOMEN euroviisuedustajalle Windows95manille hän ei povaa varmaa finaalipaikkaa Malmössä, korkeintaan sijoja 15–20. Isäntämaa Ruotsin kappaletta hän pitää erinomaisesti tuotettuna, mutta ei sano samaa Suomen esityksestä. Sveitsin hän veikkaa voittavan viisut tänä vuonna. Kaikista muusikoista ei voi tulla supertähtiä, kuten vaikkapa Stratovariuksen lappajärveläisestä solistista Timo Kotipellosta.

Pysäyttävä kokemus herätti kiinnostuksen uskon asioihin

Pihlajaharju asuu Vantaalla Korson kupeessa ja on työskennellyt kiinteistönvälitysalalla 25 vuotta. Järviseutulaisia asiakkaita Unelma-Asunnot LKV -firmalla on ollut vuosien saatossa lukuisia. Nyt kiinteistökauppa käy nihkeästi, ja vuokra-asuntojakin löytyy. Hän sanoo elävänsä uskossa ja olevansa tyytyväinen saavutettuaan jo kaiken haluamansa. Uskoon tuleminen tapahtui kolaritilanteen jälkeen.

–Tajusin, että toinenkin maailma on olemassa, hän kuvaa hetkeä, jolloin näki jättiläisenkelin. Myöhemmin uskoon tultuaan tunsi löytäneensä totuuden ja rauhan.

Kenellekään hän ei sano uskoa tuputtavansa. Viime viikonlopulla hän kysyi eräältä masentuneelta naiselta, saako hän rukoilla tämän puolesta. Rukouksen aikana nainen koki Pyhän Hengen ja kertoi saaneensa avun. Monet ovat kokeneet Pihlajaharjun mukaan tällaista paranemista, esimerkiksi yksi käsivaivainen nainen Lappajärveltä.

KUOPPALAN KOULUSSA yläluokkien opettajana toimi Seppo Sallinen. Pihlajaharju kertoo tavanneensa vanhan opettajansa viimeksi oopperalaulaja Kalevi Ollin 70-vuotispäivillä. Millainen musiikinopettaja Sallinen oli?

–Seppohan oli aivan mahtava opettaja. Soittimia ei ollut kuin vanha harmooni, nokkahuilut ja triangelit, mutta paljon me lauloimme ja muistan vieläkin joitakin maakuntalauluja, Pihlajaharju naurahtaa.

Yleisurheilumitalisti suuntaa kesällä golfkentälle

PIHLAJANIEMI saavutti 1980-luvun lopulla pituushypyn SM-hopeaa ja viestinjuoksun SM-mitaleita Lappajärven Veikoissa. Muita tuon ajan viestimiehiä seurassa olivat muun muassa Ismo Hämeenniemi, Juha Laasanen, Pasi Alanen ja Kimmo Saariaho. Nykyisin hän luo pohjakuntonsa talvella hiihtämällä muutaman sata kilometriä, lisäksi hän juoksee ja käy viikoittain sulkapalloa pelaamassa sekä ui säännöllisesti parikin kilometriä kerralla. Lappajärvellä hänet voi taas tavata urheilemasta.

–Kesällä käyn jälleen Nykälässä pelaamassa golfia, hän lupaa.

Tapani Tyynelä

Lappajärveläistä musiikkikulttuuria lisää näissä jutuissa

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.