Vimpelin Invest Oy:n perustamissopimus hyväksyttiin

Vimpelin Invest Oy:n perustaminen etenee.
Vimpelin Invest Oy:n perustaminen etenee.
Vimpelin Invest Oy:n perustaminen etenee.
Vimpelin Invest Oy:n perustaminen etenee.

VIMPELIN kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 4. maaliskuuta Vimpelin Invest Oy:n perustamissopimuksen ja yhtiöjärjestyksen sekä valtuutti JPYP:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopan toimimaan asiamiehenä kaikkien tarvittavien asiakirjojen toimittamisessa patentti- ja rekisterihallitukseen.

Kunnanvaltuusto päätti 23.10.2023 Vimpelin Invest Oy:n perustamisesta ja 18.12.2023 kunnan SVP-sijoituksesta yhtiöön. Molemmat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Kehitysyhtiön tavoitteena on ensisijaisesti vastata Vimpelin kunnan teollisuustilatarpeisiin muun muassa rakentamalla vastaanottohallin. Lisäksi perustettava kehitysyhtiö voi omistaa ja hallinnoida osakkeita, kiinteistöjä, osuuksia, tontteja ja vuokrata niitä. Kunnan omistuksessa nykyisin olevat teollisuushallit voidaan siirtää kehitysyhtiölle. Tästä ja siirron tavasta ja hinnasta päätetään erikseen.

Vimpelin kunta ohjaa yhtiön toimintaa kuntalain, hallintosäännön ja konserniohjeistuksen mukaisesti. Kunta omistaa kehitysyhtiön kaikki osakkeet 100-prosenttisesti ja yhtiö on osa kunnan konsernia. Kunta käyttää ylintä valtaa yhtiökokouksessa ja kunnanhallitus esittää konserniohjeen mukaisesti yhtiön hallitukseen nimettävät henkilöt. Muutoin kehitysyhtiön toiminnassa noudatetaan osakeyhtiölakia ja yhtiön yhtiöjärjestystä.

Mainos

Yhtiökokousedustajaksi kunnanhallitus valitsi Yrjö Koivukosken ja hänen varajäsenekseen Hannu Särkisen. Yhtiökokousavustajat ovat Pasi Sova, varalla Marko Timo, sekä Lea Vasalampi, varalla Markku Lapinkorpi.

Hallitukseen nimettiin ehdokkaiksi Teija Uitto-Kohonen, Sirpa Salomäki, Jouko Niemitalo, Juha Kamppila ja Jari Lakaniemi.

TEKNISEN LAUTAKUNNAN esityksen mukaisesti kunnanhallitus myönsi tiloille Tallettaja ja Lisä-Tallettaja poikkeamiskuvan hybridikeskuksen rakentamista varten. Lupa on voimassa kaksi vuotta sen jälkeen, kun päätös on saanut lainvoiman. Rakennuslupa tulee hakea poikkeamisluvan voimassaolon aikana.

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.