Matti Ala-Lantela on Kauhavan Pilkkimestari 2024 

Matti Ala-Lantela voitti Kauhavan Pilkkimestari -tittelin sekä pilkkiteltan. Kuvat: Jaakko Erkinheimo.
Matti Alalantela voitti Kauhavan Pilkkimestari -tittelin sekä pilkkiteltan. Kuvat: Jaakko Erkinheimo.
Matti Ala-Lantela voitti Kauhavan Pilkkimestari -tittelin sekä pilkkiteltan. Kuvat: Jaakko Erkinheimo.
Matti Alalantela voitti Kauhavan Pilkkimestari -tittelin sekä pilkkiteltan. Kuvat: Jaakko Erkinheimo.

KAUHAVAN Pilkkimestari-kilpailu pidettiin talvilomaviikon päätteeksi. Kilpailu koostui kahdesta osakilpailusta, joista toinen oli Kauhavan Ojutjärvellä lauantaina ja toinen Kortesjärven Purmojärvellä sunnuntaina. Kisa käytiin haastavissa jääolosuhteissa, sillä viime viikkojen plussakelien jäljiltä jäällä oli paikasta riippuen 5–15 senttiä vettä ja vielä sen päällä vähän lunta. Jää oli myös erittäin paksua, keskimäärin noin 70-senttistä. 

Kilpailuun osallistui yhteensä 48 Kauhavalta, Kortesjärveltä, Ylihärmästä, Alahärmästä, Seinäjoelta, Lapualta ja Lappajärveltä. Liekö johtunut jääolosuhteista, että kalasaalis jäi molemmissa osakilpailuissa niukaksi. Purmojärven osakilpailusta kalaa onnistui saamaan vain Jukka Mattila, joka voitti Purmojärven yleissarjan tuloksella 75 grammaa. Saalis koostui kahdesta ahvenesta ja yhdestä kiiskistä. Ojutjärvellä kalaa nousi enemmän, vaikka kokonaissaalis jäikin niukaksi. 

Kauhavan Pilkkimestari-tittelin ja eristetyn pilkkiteltan itselleen voitti Matti Ala-Lantela Lappajärven kalaveikoista. Matti sai eniten kalaa yhteensä koko kilpailun aikana. Hänen tuloksensa oli 950 grammaa. Salaisena aseena voittajalla oli mormuska-pilkki.  

–Kalasaalis oli erittäin tiukassa ja jääolosuhteet hankalat, mutta kisoissa oli kuitenkin hyvä tunnelma. Oli mukavaa nähdä, että osallistujien joukossa oli naisia ja tyttöjä sekä perheitä pilkkimiesten lisäksi. On tärkeää saada harrastuksen pariin uusia harrastajia, kertoo tapahtuman tuottanut Jaakko Erkinheimo

Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Kauhavan Liikuntapalveluiden, Pop Pankin, Ilpon Katiskan, Sivuluisurockin, Eräkellarin, Kauhavan Osakaskunnan ja Purmojärven Kalastuskunnan kanssa. 

Tulokset, Ojutjärvi 

Yleissarja (yli 18-vuotiaat) 

1) Matti Ala-Lantela, 950 grammaa, 2) Jaakko Räsänen, 270 grammaa, 3) Pirjo Näyrä, 220 grammaa, 4) Ilpo Hatanpää, 130 grammaa, 5) Matti Särkijärvi, 110 grammaa, 6) Jukka Mattila, 80 grammaa, 7) Lasse Hakomäki, 70 grammaa, 8) Kalevi Hautala, 60 grammaa, 8) Esa Näyrä, 60 grammaa, 9) Jari Rannanjärvi, 50 grammaa, 10) Raimo Falben, 10 grammaa 

Muut sarjan 4 osallistujaa eivät saaneet kalaa eivätkä täten sijoittuneet. 

Nuortensarja (alle 18-vuotiaat) 1) Tino Hakomäki, 190 grammaa, 2) Eemeli Hakomäki, 10 grammaa 

Muut sarjan 5 osallistujaa eivät saaneet kalaa eivätkä täten sijoittuneet. 

Mainos

Perhesarja (max 4hlö/perhe) 

Perhesarjan osallistujat eivät saaneet kalaa eivätkä täten sijoittuneet. 

Purmojärvi 

Yleissarja (yli 18-vuotiaat) 

1. sija Jukka Mattila, 75 grammaa 

Muut sarjan 8 osallistujaa eivät saaneet kalaa eivätkä täten sijoittuneet. 

Nuortensarja (alle 18-vuotiaat) 

Kukaan sarjan 5:stä osallistujasta ei saanut kalaa eikä täten sijoittunut. 

Perhesarja (max 4hlö/perhe) 

Kukaan sarjan 3:sta perheestä ei saanut kalaa eikä täten sijoittunut. 

Kilpailijoita lähdössä jäälle Ojutjärvellä.
Kilpailijoita lähdössä jäälle Ojutjärvellä.

Aiheesta meillä aiemmin julkaistua

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.