Supernanny Pia Penttala saapuu luennoimaan Evijärvelle 

Pia Penttala on monelle tuttu kasvo Supernanny Suomi -ohjelmasta.
Pia Penttala on monelle tuttu kasvo Supernanny Suomi -ohjelmasta.
Pia Penttala on monelle tuttu kasvo Supernanny Suomi -ohjelmasta.
Pia Penttala on monelle tuttu kasvo Supernanny Suomi -ohjelmasta.

MAALISKUUN lopulla Evijärvelle saadaan valtakunnallisesti tunnettu luennoitsija, kun teinien maailmaan avaimia ammattilaisille ja perheille tulee antamaan Supernanny Suomi -ohjelmastakin tutuksi tullut erityistason psyko- ja perheterapeutti Pia Penttala. Penttala saapuu luennoimaan Evijärven Keskikoululle keskiviikkona 20. maaliskuuta. 

Penttalan vierailu jakaantuu kahteen eri luentokokonaisuuteen. Ensimmäinen luento on suunnattu nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille ja toinen on kohdennettu nuorten perheille ja muille läheisille. 

TULEVAT luennot lukeutuvat osaksi Evijärvellä syksystä asti järjestettyä Teinineuvola-toimintaa, jossa vanhemmat ovat päässeet kuulemaan asiantuntijoita eri osa-alueilta ja keskustelemaan mieltä askarruttavista, teini-ikäisiä ja heidän vanhempiaan koskettavista aihepiireistä.

 –Eri alustukset joita Teinineuvolassa on kuultu, ovat olleet ihan loistavia. Sellaisia että oksat pois. Penttalan kutsuminen on sellainen special-asia, sillä yleisesti tunnettu puhuja haluttiin kutsua tälle vuodelle  eräänlaiseksi juhlahetkeksi, kertoo Moms for Kids ry:n Yhdessä -hankkeen hanketyöntekijä Ulla Anttila. 

Kaikille avoimina iltakahviloina toteutettu Teinineuvola on lunastanut paikkansa vanhempien keskuudessa.

–Tosi hyvin on tämä toiminta otettu vastaan. Keskustelut on olleet tosi asiallisia ja pohdiskelevia ja vertaisuus on paistanut tilaisuuksissa läpi. On ollut sellaista oivaltamista ja samaan suuntaan katsomista, yhteisiä pelisääntöjä, toteaa Anttila. 

ANTTILA rohkaisee kaikkia nuorten vanhempia tulemaan paikalle kuuntelemaan Penttalaa. Myös kuntarajojen ulkopuolelta. Hyviä ajatuksia ja vinkkejä Penttalalta voi saada myös jo esiteinin vanhempi.

Mainos

–Rohkaisisin ihan sellaisen 10-vuotiaan vanhempiakin lähtemään. Silloin se on paras aika valmistautua siihen, että teini-iässä saattaa kuohahtaa, pohtii Anttila.  

Keskiviikon molemmat luennot ovat kaikille osallistujille maksuttomia ja niihin voi ilmoittautua Järvilakeuden kansalaisopiston kurssitarjonnan kautta riippuen kummalle päivän luennolle on osallistumassa. Ilmoittautumiset tulee tehdä 13. maaliskuuta mennessä. Luentojen välissä on kahvitus, joka alkaa kello 17.30 ja myöhäisempi vanhemmille suunnattu luento alkaa kello 18. 

Teinineuvolan osalta kevään aikana järjestetään vielä kaksi keskusteluiltaa.

–Penttalan jälkilöylyt on tulossa huhtikuussa ja sitten seksuaaliterapeutti on alustajana viimeisessä Teinineuvolassa, toteaa Anttila.

Pia Penttalan luennon taustalla on iso joukko yhteistyötahoja. Suurimpina tukijoina ovat olleet mm. OP Keski-Pohjanmaa sekä Lions Club Evijärvi.

Noora Tupeli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.