Antti Saari kahviteltiin eläkkeelle

Mikko Huhtala ja Leila Qvist-Pettersson antoivat eläköityvälle Antti Saarelle (vas.) muistamisen työnantajan puolesta.
Mikko Huhtala ja Leila Qvist-Pettersson antoivat eläköityvälle Antti Saarelle (vas.) muistamisen työnantajan puolesta.
Mikko Huhtala ja Leila Qvist-Pettersson antoivat eläköityvälle Antti Saarelle (vas.) muistamisen työnantajan puolesta.
Mikko Huhtala ja Leila Qvist-Pettersson antoivat eläköityvälle Antti Saarelle (vas.) muistamisen työnantajan puolesta.

YHTENÄ elämän isoihin siirtymävaiheisiin kuulunee eläkkeelle jääminen. Työelämä on tavallisesti iso osa perusarkea ja työn mukana tuleva työyhteisö nivoutuu hiljalleen osaksi sosiaalista elämää. Perjantai-iltapäivänä Evijärven kunnantalon kahvioon kokoontuikin iso joukko työtovereita, kun Antti Saari hyvästeltiin työyhteisön toimesta kohti eläkepäiviä.

Saari on työskennellyt Evijärven kunnalla vuodesta 1984 asti. Eläkkeelle Saari siirtyy kunnan liikunnanohjaajan ja urheilualueidenhoitajan virasta. Urallaan Saari on tehnyt myös paljon yhteistyötä kunnan koulujen kanssa. Liikuntapaikkojen huollon lisäksi Saari on toiminut esimerkiksi yhtenä koulujen uimaretkivalvojana tai ollut matkassa mukana kisareissuilla.

ELÄKÖITYMISJUHLAN tunnelmia Saari kuvaili lämpimästi.

–Ihan täysi yllätys oli juhla, enkä osannut ollenkaan odottaa tällaista, Saari kertoo. 

–Yleensä sitä on tottunut muille järjestämään ja muut on ollut juhlan keskipisteenä ja nyt oli niin kuin väärinpäin koko homma, mieletön yllätys, jatkaa Saari.

Juhla alkoi elävällä musiikilla, jota oli valmisteltu Saarta varten työtovereiden sekä Evijärven musiikinystävien toimesta. Sivistystoimenjohtaja Leila Qvist-Pettersson oli rakentanut Saarelle pussukan, johon hän antoi eläkepäiviä varten tärkeitä osasia puheensa rinnalla. Yksi niistä oli palapelin palanen.

–Se muistuttaa sinua tästä vanhasta työpaikasta, että nyt täältä puuttuu palanen, Qvist-Pettersson toteaa.

Mainos

Virallisesti Saari jää eläkkeelle, kun lomapäivät on pidetty pois, työkuviot ovat kuitenkin jo taakse jäänyttä elämää. Eläkkeelle jääminen on Saaren mukaan aivan ajallaan. Varsinkin talvet ovat työmäärältään tekijälle raskaat.

–Kyllä nyt oli aika, talvi on raskasta ja kelkka-ajo on nuorempien miesten hommaa. Ihan mielelläni jäin eläkkeelle, pohtii Saari.

Isoisän hommia ja moottoripyöräilyä

TULEVIIN ELÄKEPÄIVIIN Saari suhtautuu positiivisesti. Isovanhemman rooli lastenlasten kanssa on Saarelle tärkeä osa tulevia eläkepäiviä. Siirtymä laittaa kuitenkin pysähtymään ja tulevaisuuden suunnitelmia täytyy hetken pohtia.

 –Kyllä mä uskon, että nyt täytyy miettiä mitä kaikkea tekee, Saari naurahtaa. –Mulla on moottoripyöräharrastus, että kesä menee hyvin sen kanssa ja kuntosali on tietysti toinen harrastus. Tiiviisti käyn siellä ja onneksi on tuollainen paikka meillä, Saari painottaa.

Kiitokset työvuosien hyvästä yhteistyöstä Saari lähettää kaikille työkavereille, Evijärven kunnalle sekä Evijärven urheiluseuroille.

Noora Tupeli

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.