JPK varmisti runkosarjavoiton – MIF kaatui, vaikka kolmas erä oli Havaiji-kiekkoa

Ottelun hahmo oli Lauri Männistö.
Ottelun hahmo oli Lauri Männistö.
Ottelun hahmo oli Lauri Männistö.
Ottelun hahmo oli Lauri Männistö.

JPK otti lauantaina kauden kuudennentoista voittonsa Maalahdesta kotiottelussa numeroin 13–4 (2–0, 6–1 ja 5–3). Runkosarjan voitto ratkesi, kun Virkiä II voitti Kiehan 7–5. Ennen jatkopelejä ohjelmassa on vielä ottelu S-Kiekkoa vastaan.

Heti ensimmäisten vaihtojen perusteella ottelusta tuli olemaan vaikea Malax IF:lle. Maalahdella oli mukana 14 kenttäpelaajaa ja JPK:n liike ja ylivoima olivat sille liikaa. Ensimmäisen erän maaleista vastasivat Ilya Barinov ja Dovbnia Platon.

Pelin ratkaisu nähtiin toisessa erässä: siinä JPK teki kuusi maalia. 6–0-tilanteessa Maalahti otti aikalisän. MIF sai rangaistuslaukauksen: maalivahti torjui. Lauri Männistö teki hattutempun toisen erän lopussa. Hän teki niin sanotun Forsberg-maalin, aivan kuin suurpujottelun malliin koko kentän läpi: kulmasta maalin takaa, oikean laidan puolustajan ohi ja sen jälkeen kaartoi keskelle ja läpi: 8–1.

Kolmas erä olikin tasaisempi, kun peli oli jo ratkennut. Maalahti sai maalinsa lähinnä oikean laidan läpiajoista ja JPK:n virheistä. Kolmannessa erässä otteet kovenivat, mutta tuomaripari piti pelin hallinnassa tarkan linjan ansioista. Maalahden turhautuminen näkyi muun muassa käytösrangaistuksina.

JPK:n parhaana palkittu Lauri Männistö totesi pelin jälkeen, että ylivoima oli hyvää ja hän oli omaan peliinsä. Vieraiden palkittu oli Victor Engman (2+1).

Mainos

JPK:n valmentaja Sami Seppälä oli tyytyväinen kahteen ensimmäiseen erään, kolmas erä oli Havaiji-kiekkoa. Seppälä totesi tuomarilinjan olleen hyvä ja tarkka ja tuomarit tuomitsivat kahden minuutin rangaistuksia paljon.

–Maalahti joutui pelaamaan kahden pelaajan alivoimalla useasti. JPK:n liike oli ihan eri tasolla kuin vieraiden ja MIF oli puolustuskannalla, kiekkoa joutui välillä ”roiskia”.

Maaleja olisi voinut tulla enemmänkin: ainakin kaksi tolppalaukausta saman ylivoiman aikana ja Boströmin varsin hyvät torjunnat. Maalivahtien torjunnat: Owensby Parks 14 ja BoströmKärkkäinen 36.

Katsojia runsasmaalisessa ottelussa oli noin 150.

Lasse Pippola

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.