Evijärven Yrittäjien aamiaisella muisteltiin menneitä ja suunniteltiin tulevaa  

Leppoisa tunnelma ja herkulliset tarjoilut houkuttelivat pöydät täyteen yrittäjiä, sekä kunnan ja JPYP:n edustajia.
Leppoisa tunnelma ja herkulliset tarjoilut houkuttelivat pöydät täyteen yrittäjiä, sekä kunnan ja JPYP:n edustajia.
Leppoisa tunnelma ja herkulliset tarjoilut houkuttelivat pöydät täyteen yrittäjiä, sekä kunnan ja JPYP:n edustajia.
Leppoisa tunnelma ja herkulliset tarjoilut houkuttelivat pöydät täyteen yrittäjiä, sekä kunnan ja JPYP:n edustajia.

TÄNÄÄN on kulunut 50 vuotta siitä, kun evijärveläisistä yrittäjistä kasattu porukka päätti kutsua kokoon suuremman joukon yrittäjiä perustamaan Evijärven Yrittäjät -yhdistystä, kertoo Evijärven yrittäjien puheenjohtaja Karoliina Sulkakoski avauspuheenvuorossaan Yrittäjien aamiaisella TuuHetissa 14. helmikuuta 2024. 

Puheessa muisteltiin Evijärven Yrittäjien ensimmäistä hallitusta, joka koottiin 1. maaliskuuta 1974. Puheenjohtajaksi valittiin Eino Ahola ja loput hallituksen jäsenet valittiin toimialoittain, yksi edustaja jokaisesta. 

–Kunnioitettava kattaus on ollut yrittäjiä ensimmäisessä yhdistyksessä, jatkaa Sulkakoski. 

Hilpeyttä herätti vanhoista pöytäkirjoista löytynyt merkintä, josta kävi ilmi, että yrittäjät olivat vuonna 1977 kutsuneet koolle kunnan edustajia keskustelutilaisuuteen, koska keskusteluissa kunnan ja yrittäjien välillä on esiintynyt jäykkyyttä.  

–Mikään ei siis ole muuttunut, vitsaili kunnanjohtaja Mikko Huhtala nauraen.  

Viisikymmenvuotista taivaltaan Evijärven Yrittäjän juhlivat vuoden aikana monin tapahtumin. Tiedossa on muun muassa markkinat sekä Evijärvi tuottaa -tapahtuma. Sen yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa koiranäyttely yhteistyössä metsästysseuran kanssa. 

MYÖS Etelä-Pohjanmaan Yrittäjillä on juhlavuosi, kun yhdistys täyttää tänä vuonna huikeat 85 vuotta. Paikalla ollut tuore varatoimitusjohtaja Jani Takamaa kertoi, että tapahtumaa juhlistetaan pitkin vuotta. 

Mainos

–On tulossa monenlaista tapahtumaa. Isoin tapahtuma on Suomen Yrittäjien 11.–12. lokakuuta järjestettävät Yrittäjäpäivät, jotka järjestetään tänä vuonna Seinäjoki Areenalla.  

Muista tulevista tapahtumista hän mainitsee muun muassa yhteistyökuvion Ilmajoen Musiikkijuhlien kanssa sekä perhepäivän PowerParkissa. 

JPYP on aloittanut toimintansa vuoden alusta myös Evijärvellä. Toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa toivoi yrittäjiltä matalan kynnyksen yhteydenottoja ja muistutti, että palvelut ovat yrittäjille maksuttomia. JPYP:llä ei ole Evijärvellä vakituisia päiviä, tapaamiset sovitaan yhteydenottojen mukaan.  

–Etsimme myös yritysosakkaita Evijärveltä. Nyt kun kunta on osakkaana, on myös evijärveläisillä yrittäjillä mahdollisuus ruveta osakkaaksi. Osakkeen alviton hinta on 1 150 euroa per vuosi. Lisätietoja asiasta voi kysellä vaikkapa minulta, sanoo Alanko-Luopa.  

Geoparkin tilanteesta Alanko-Luopa kertoi, että JPYP tulee hallinnoimaan kokonaisuutta ja kuntien kanssa laaditaan parhaillaan sopimusta aiheesta. Myös Geoparkin toiminnanjohtajan pesti tulee hakuun. 

–UNESCON statuksesta tulee infoa ehkä maaliskuun loppupuolella, sitten olemme varmasti jo paljon viisaampia. Syksyllä on tarkoitus viettää statuksen kunniaksi juhlatilaisuus Geopark-kunnissa. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.