Kortesjärven nuorisotiloilla nuoret kohdataan aidosti  

Kortesjärven nuorisotilat mahdollistavat nuorille paikan tavata kavereita. Aika kuluu korttia tai biljardia pelaten.
Kortesjärven nuorisotilat mahdollistavat nuorille paikan tavata kavereita. Aika kuluu korttia tai biljardia pelaten.
Kortesjärven nuorisotilat mahdollistavat nuorille paikan tavata kavereita. Aika kuluu korttia tai biljardia pelaten.
Kortesjärven nuorisotilat mahdollistavat nuorille paikan tavata kavereita. Aika kuluu korttia tai biljardia pelaten.

KAUHAVAN nuorisotoimi on isolla kädellä tehnyt muutoksia ja muokannut toimintaansa tasapuoliseksi kaikille alueen nuorille. Kortesjärven nuorisotilat sijaitsevat Yhtenäiskoulun aulatilassa, mikä on nuorille tuttu paikka koulunkin tiimoilta. Muutokset ovat tuoneet kivan lisän, sillä tilailtoja pidetään nykyään kaksi viikkoon. Maanantaisin ja torstaisin on vuorot junnuille kello 15.15–16.30 ja nuorille 17–20. Tila-illoissa käy noin 20–25 nuorta ja nuoret ovat kovasti pitäneet tästä muutoksesta. Kiitosta on tullut. 

–Täällä voi pelata biljardia, pleikkaria, hengata vapaasti kavereiden kanssa ja samalla mahdollistuu nuorten ja aikuisten välinen vuorovaikutus. Tarjolla on kahvia ja mehua, kertoo nuoriso-ohjaaja Sara Perttula. 

–Kauhavan nuorisotoimi on tosiaan kokenut suuria muutoksia. Tapoja ja toimintoja on yhtenäistetty ja uusia muutoksia tehty nuorison parhaaksi. Meillä on teemana yleinen hyvinvointi, jota toteutamme neljästä eri näkökulmasta vuoden mittaan. Hyvinvointia tullaan käsittelemään muun muassa yhteisöllisyyden, osallisuuden ja vaikuttamisen, turvallisuuden ja päihteettömyyden ja tulevaisuuden rakentamisen näkökulmista yhdessä erilaisten nuorisoalan toimijoiden kanssa. Näiden teemojen parissa on tarkoitus toteuttaa erilaisia tapahtumia, joista esimerkkinä hyvinvointipaneeli, Vaikuta-teemapäivät, koulujen ryhmäytykset, sekä tiloilla järjestettävät teemaillat, joihin toivotaan niitäkin nuoria, jotka eivät muuten tiloilla tavallisesti käy, kertoo Perttula. 

Mainos

Nuorisotyö jalkautuu kohderyhmän pariin

JALKAUTUVA nuorisotyö on yksi esimerkki nuorisotyön uudistuksista. Sen avulla pyritään tavoittamaan nuoret menemällä eri tapahtumiin ja nuorten parissa toimivien yhdistysten tilaisuuksiin. Näissä tilanteissa pyritään kohtaamaan nuoria oikeasti ja aidosti. Kauhavan nuorisotyön pitkän aikavälin tavoite onkin olla vastaanottavainen ja monipuolinen organisaatio, joka kuulee nuoria ja tekee työtä luovasti ja nuorisolähtöisesti.  

–Lisäksi toimimme niin, että tulevaisuudessa nuorisopalvelut tunnettaisiin vakaana ja turvallisena organisaationa, jossa on hyvä työskennellä ja jonka kanssa on helppo toimia. Meillä on mahtava meininki, hyvä porukka ja paljon on tullut positiivista palautetta näistä uudistuksista, tästä on hyvä jatkaa nuorten parissa, iloitsee Sara Perttula. 

Sirpa Kiviaho 

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.