LukuTähti -sovellus innostaa lukemaan  

Kortesjärven Yhtenäiskoulun neljäsluokkalaiset käyttävät LukuTähti-sovellusta.
Kortesjärven Yhtenäiskoulun neljäsluokkalaiset käyttävät LukuTähti-sovellusta.
Kortesjärven Yhtenäiskoulun neljäsluokkalaiset käyttävät LukuTähti-sovellusta.
Kortesjärven Yhtenäiskoulun neljäsluokkalaiset käyttävät LukuTähti-sovellusta.

KORTESJÄRVEN Yhtenäiskoululla on tänä lukuvuotena panostettu lukemiseen ja siihen innoittamiseen. Koulun monialaisen oppimiskokonaisuuden otsikkona on Lukuintoa

–LukuTähti-sovelluksen lisenssi on hankittu tälle lukuvuotta kaikille 1.–6.-luokkien oppilaillemme. Olisimme hankkineet vastaavan myös 7.–9.-luokkalaisille, mutta sellaista ei ollut saatavilla. Palaute LukuTähti -sovelluksesta on ollut positiivista niin oppilailta, opettajilta kuin huoltajiltakin. Viime aikoina on uutisoitu paljon lasten vähäisestä lukemisesta ja koululla olemme huomanneet lukutaidon heikkenemisen. Tämän vuoksi päätimme ottaa lukuvuoden teemaksi Lukuintoa, kertoo Kortesjärven Yhtenäiskoulun rehtori Anne Sankelo

LukuTähti-sovellus on siis helppokäyttöinen sovellus, joka motivoi lasta lukemiseen. Sovellus toimii tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella. Sovelluksessa on kolme aihepiiriä, josta voi valita mieleisen: salapoliisi ja jännitys, seikkailu ja kaverit sekä fantasia -kategoria. Tasot on merkitty tähdillä, joista lukijalla on mahdollisuus valita yhden-, kahden tai kolmen tähden kirja luettavaksi. Kun sovelluksesta on valittu kirja ja se on kirjastosta lainattu, voi oppilas vastata juuri sitä kirjaa koskeviin kysymyksiin ja tienata itselleen pisteitä ja rahaa. Pisteillä voi muokata omaa pelihahmoa ja osallistua oman luokan tai vaikka koko Suomen rankingiin. LukuTähti tukee lapsen yksilöllistä lukupolkua. Myös opettaja pystyy sovelluksen avulla seuraamaan lukemisen ja luetun ymmärtämisen kehittymistä. 

–LukuTähti-sovellusta on helppo käyttää ja siellä on paljon mieluisia kirjoja. Itse valitsen usein kirjan seikkailu- ja kaverit -kategoriasta. On kivaa lähteä myös kirjastoon oman luokan kanssa etsimään kirjoja. Olen tähän mennessä lukenut jo neljä kirjaa, kertoo Kortesjärven Yhtenäiskoulun viidennettä luokkaa käyvä Antton Rantala.

Sirpa Kiviaho 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.