Kauhava jatkaa 1,70 prosentin kirkollisverolla

the-gavel-on-the-papers
the-gavel-on-the-papers

KAUHAVAN seurakunnan kirkkovaltuuston kokous 14. marraskuuta Alahärmässä hyväksyi ensi vuoden kirkollisveroprosentiksi 1,70. Prosentti laskettiin tähän jo viime vuonna kirkkohallituksen yleiskirjeen mukaisesti johtuen soteuudistuksen vaikutuksesta verotukseen.

Vuoden 2024 taloussuunnitelmassa seurakunnan kokonaismenot pohjautuvat tämän vuoden tasolle, kulujen tulisi olla samalla tasolla inflaatio huomioiden.

UUDEN kirkkolain- ja järjestyksen mukaisesti seurakuntiin valitaan nuorten vaikuttajaryhmät. Kirkkohallituksen yleiskirjeessä todetaan, että vaikuttajaryhmän ”tehtävänä on vaikuttaa asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon sekä osallistua seurakunnan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Vaikuttajaryhmä voi olla myös usean seurakunnan yhteinen. Seurakunnan on huolehdittava vaikuttajaryhmän toimintaedellytyksistä. Vaikuttajaryhmään valittavien tulee olla konfirmoituja alle 29-vuotiaita seurakunnan jäseniä ja sen asettaa seurakunnan kirkkovaltuusto, jollei kirkkovaltuusto ole delegoinut päätösvaltaa kirkkoneuvostolle, tai seurakuntaneuvosto. Muutoin vaikuttajaryhmän koko, valintatapa, kokoontumisten rytmittäminen ja toimikauden pituus on jätetty paikallisesti harkittavaksi.”

Kauhavan kirkkovaltuusto päätti, että vaikuttajaryhmään valitaan sama määrä jäseniä kuin kirkkoneuvostoon eli yhdeksän henkilöä. Vaikuttajaryhmän jäsenille valitaan henkilökohtaiset varajäsenet. Toimikausi on kaksi vuotta. Vaikuttajaryhmän valinnassa huomioidaan sukupuolijakauma. Vaikuttajaryhmän valitsee kirkkovaltuusto seuraavassa kokouksessa toimikauden alkaessa 1.1.2024. Vaikuttajaryhmä valitsee keskuudestaan puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja sihteerin. Säännöllisiä kokouksia järjestetään kaksi vuodessa.  Vaikuttajaryhmä voi kokoontua myös tarvittaessa. Kokous voidaan järjestää myös etäkokouksena. Kirkkovaltuusto valitsee vaikuttajaryhmälle kaksi tutoria, työntekijän ja luottamushenkilön.

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.