Suurpetojen metsästyksen turvaaminen on välttämätöntä

Metsästyksellä on merkitystä koko yhteiskunnalle, sanoo kansanedustaja Jenna Simula.
Metsästyksellä on merkitystä koko yhteiskunnalle, sanoo kansanedustaja Jenna Simula. Kuva on luotu tekoälyn avulla.

Maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jenna Simula muistutti Metsästäjäliiton Edunvalvontaseminaarissa 16. marraskuuta 2023, että Suomessa on historian metsästysmyönteisin hallitusohjelma. Hän muistutti, että ongelmia on ja tulee olemaan, mutta siksi kirjaukset ja linjaukset ovat olemassa.

Kansanedustaja Simula korosti, että metsästyksellä on merkitystä koko yhteiskunnalle. Metsästys on hänen mukaansa ratkaisu, ei ongelma ja korosti, että suurpetojen kannanhoidollisen metsästyksen turvaaminen on välttämätöntä.

Vaikka Euroopan Unionissa hänen mukaansa puhaltaa muutoksen tuulet, tarvitaan myös kansallisia toimia. Edustaja Simula korostikin, että maa- ja metsätalousvaliokunta on jo linjannut, että on asetettava vähimmäisrajat suurpedoille.

Mainos

Simula lähetti terveisiä metsästäjille todeten, että haasteita tulee eteen kaikkialta. Siihen hän kuitenkin lisäsi: ”Sydämestäni lupaan, että töitä teemme täysillä. Yhteistyössä on voimaa, käytetään sitä, yli puoluerajojen.” Lopuksi hän vielä muistutti: ”Ollaan yhdessä ylpeitä siitä, että olemme metsästäjiä.”

Lue tuore uutinen Sääksjärven metsästysseuran peijaisista täältä.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.