Korotuspaineista huolimatta Kauhava verottaa 9,10 prosentilla

Kauhavan valtuusto hyväksyi veroprosentit vuodelle 2024.
Kauhavan valtuusto hyväksyi veroprosentit vuodelle 2024.

13. marraskuuta kokoontunut Kauhavan kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kaupunginhallituksen ehdotukset veroprosenteista. Ensi vuonna yleinen kiinteistöveroprosentti on 0,95, vakituisen asuinrakennuksen 0,55, muiden asuinrakennusten 1,10, voimalaitosten 3,00, yleishyödyllisten yhteisöjen 0,00 ja rakentamattoman rakennuspaikan kiinteistöveroprosentti 2,00. Mikäli maapohjaan sovelletaan vuonna 2024 omaa kiinteistöveroprosenttia, määrää valtuusto maapohjan kiinteistöveroprosentiksi 1,30.

Tuloveroprosentti laskee 9,11 prosentista 9,10 prosenttiin korotuspaineista huolimatta. Kaikkien Manner-Suomen kuntien tuloveroprosentteja alennettiin tälle vuodelle yhteensä prosenttiyksiköllä. Vuoden 2024 tuloveroprosentti tulee ilmoittaa 0,10 prosenttiyksikön tarkkuudella, eli kaikkien kuntien veroprosentit muuttuvat.

Ensi vuonna tuloverokertymäksi ennustetaan 24 420 miljoonaa euroa, mikä on 1,184 miljoonaa euroa vähemmän kuin kuluvalle vuodelle ennustettu määrä. Valtionosuuksien supistuminen sekä kulujen kasvu kiristävät kuntataloutta merkittävästi, mikä loisi painetta kunnallisen tuloveroprosentin korottamiseen.

NIINA JÄRVISEN Keskustan valtuustoryhmän puolesta jättämä valtuustoaloite jäähallin käyttöasteen nostamisesta mahdollistamalla jäähallin käyttöä entistä laajemmin sekä kouluille että varhaiskasvatukselle lähetettiin kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.