Isänmaan sankarit Linnan juhliin!

Heikki Salmela kirjoittaa Karhuahon kaiuissa, että suurimmat veronmaksajat tulisi kutsua Linnan juhliin.
Heikki Salmela kirjoittaa Karhuahon kaiuissa, että suurimmat veronmaksajat tulisi kutsua Linnan juhliin.

ITSENÄISYYSPÄIVÄN juhlavastaanotolle eli Linnan juhliin Presidentinlinnaan kutsutaan protokollan mukaan maan hallitus ja kansanedustajat sekä myös aikaisemmat hallitukset. Muita kutsuttuja onkin kirjava lista kaikenlaisista merkkihenkilöistä. Juhlissa on ollut piispoja, suurlähettiläitä, urheilijoita, kirjailijoita, näyttelijöitä, muusikoita, koomikoita, sotaveteraaneja, sairaanhoitajia, hengenpelastajia, monia muita ja onpä tänä vuonna kutsun saanut myös Atlantilla edestakaisin soudellut kaveri, joka mielestäni on kyllä kyseenalainen ansio. Tänä vuonna kutsuttuja näkyy olevan noin 1 700.

Hienoahan se onkin, että eri tavoilla ansioituneita henkilöitä arvostetaan ja kutsu Linnan juhliin on ilman muuta suuri kunnianosoitus. Mukana on myös arjen sankareita, jotka eivät ole saaneet suurta julkisuutta, mutta ovat omassa yhteisössään tehneet hyvää työtä perheen tai lähimmäisten parissa. Arjen sankareita alettiin tosin kutsua vasta kymmenkunta vuotta sitten ja sen jälkeen on kutsun saanut aina muutama arjessa kunnostautunut tavallinen tallaaja.

YKSI ryhmä on kuitenkin joukosta poissa eli juhlien varsinaiset mahdollistajat, veronmaksajat, eivät kutsua saa. Juhlathan järjestetään tietysti verorahoilla ja kyllä kutsu pitäisi lähettää myös ansioituneille veronmaksajille. Marraskuun alussa verohallinto julkaisee listat eniten ansiotuloja ja pääomatuloja maksaneista henkilöistä, jolloin media villiintyy täysin ja toitottaa joka tuutista kuka mitäkin ansaitsi ja kansa seuraa miljonäärilistoja korvat luimussa ja monet kateellisenakin. Verohallinnon julkaisemista tiedoista kyllä löytyy myös maksetut verot, mutta ehkä vasta tänä vuonna niihinkin media kiinnitti huomiota. Mojovia veroja maksaneita jopa haastateltiin ja kun useimmat kertoivat maksavansa miljoonaverot ilomielin niin eiköhän sekin ärsyttänyt jotakin kolumnistia.

Mainos

Laskin pikaisesti, että 10 suurinta veronmaksajaa maksoi vuodelta 2022 veroja noin 113 miljoonaa euroa. Siis 113 000 000 euroa. Summa on valtava ja jos otetaan mukaan sata suurinta veronmaksajaa, nousee summa useaan sataan miljoonaan. Eikö nämä jos ketkä ole isänmaan sankareita? Sanoisin, että vähintään kymmenen suurinta veronmaksajaa pitää automaattisesti kutsua Linnan juhliin ja tarjota heille lämpimän kädenpuristuksen lisäksi erikoistarjoilut ja parhaimmat boolit.

Heikki Salmela

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.