Vimpelistä veteraanien edustus Linnan juhliin

Sotaveteraani Pauli Uusimäki sai 3. marraskuuta mieluista postia, kutsun Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavastaanotolle Linnaan. Vimpelin sotaveteraaniyhdistyksen piirissä kutsua osattiin hieman odotella, sillä entinen kunnanjohtaja Anita Paavola oli laittanut asiaa vireille.

Kutsun saaminen oli iso ja mieluinen yllätys. Se merkitsee paljon myös muille elossa oleville vimpeliläisille veteraaneille, lotille ja sotaleskille. Uusimäki on ensimmäinen Vimpelissä asuva veteraani, joka on saanut kutsun.

–Olen matalan profiilin mies, mutta ollut nyt viime aikoina enemmän esillä, kun pojat eivät niin enää pysty, Uusimäki kertoo.

–Kyllähän tämä on tietynlainen huipennus veteraanin elämässä.

Uusimäki on ainoa Etelä-Pohjanmaan alueelta kutsuttu sotaveteraani. Hän lähtee matkaan Vimpelin veteraaniyhdistyksen sihteerin Heimo Höykinpuron kanssa.

Uusimäki odottaa eniten veteraaniveljien tapaamista.

–Siellä saattaa olla jopa saman yksikön miehiä. On erinomaista tavata myös presidenttiparia.

Presidenttipari aloittaa illan vastaanoton sotaveteraanien kättelyllä. Sen jälkeen veteraanit pääsevät juhlakahveille.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.