”Kuka tahansa voi menestyä löydettyään intohimonsa – Älä himmaile taitojasi!” 

Kivijarvi1
Kivijarvi1

TARKKASILMÄISET ehkä huomasivat Linnan juhlissa muotoilija Maria Kivijärven suunnittelemat korut ja asusteet, joita kantoivat yllään Perherauhan julistus -kampanjan projektipäällikkö Minna Iva ja hänen miehensä. Kivijärven tie arvostetuksi muotoilijaksi ja suunnittelijaksi ei ole ehkä se tavanomaisin. Ohjaustoiminnan artenomiksi valmistunut Kivijärvi on taideohjaajan työn ohessa panostanut omien tuotteiden muotoiluun ja saavuttanut kansainvälistä menestystä, ilman alan koulutusta. Hän ei myöskään seuraa muotoilualan trendejä, vaan luottaa suunnittelussa omaan intuitioonsa.  

–Muotoilu on itselleni äärimmäisen palkitsevaa ja mielenkiintoista työtä. Ja oma tarinani on hyvä esimerkki siitä, että voi menestyä myös, vaikkei asiaan olisi varsinaista koulutusta. Rakastan uusien ideoiden kehittelyä ja saan siitä virtaa. Uskon, että menestystuotteet ovatkin syntyneet tästä keksimisen aidosta ilosta. Suunnittelutyö on vaatinut myös itsekkyyttä ja vahvaa uskoa omiin ideoihin. Vaikka olen herkkä, niin minusta löytyy myös vahvuutta ja sisua. Olisiko peruja sieltä suunnilta, naurahtaa Kivijärvi ja kertoo isän puolen sukujuurien löytyvän Vimpelistä, Sääksjärveltä. 

–Mummoni Kyllikki Kivijärvi on omaa sukua Bergbacka Sääksjärveltä. Naimisiin mentyään isovanhempani muuttivat Perhoon, jossa on paljon tullut vietettyä aikaa lapsena. Itse olen syntynyt Kokkolassa, hän jatkaa. 

UUSIEN ideoiden Kivijärvi kertoo syntyvän sisäisen mielenrauhan kautta.  

–Tietoisesti luon hetkiä rauhoittumiseen, esimerkiksi lähtemällä pitkälle kävelylle. Myös luonnosta voi ammentaa inspiraatiota, vaikkakin ajattelen, että luonnon kauneutta ei voi toisintaa. Itselleni tärkeitä elementtejä ovat esimerkiksi vesi ja kallio, sanoo Kivijärvi. 

Hän on Magisso -kakkulapiollaan voittanut vuonna 2010 yhden maailman arvostetuimmista design-palkinnosta (Red Dot). Sen jälkeen menestystä on tullut myös muilla tuotteilla. Vuonna 2020 julkaistiin kirja “Designer´s mind”, jossa Kivijärvi oli mukana yhtenä muiden taiteilijoiden ja muotoilijoiden kanssa. 

–Olen tehnyt myös pieniä uniikkeja projekteja. Ne ovat minulle yhtä tärkeitä ja ihania projekteja, kuin isommatkin. Lisäksi harrastan pilakuvien piirtämistä, ihan hauskuuden takia. Aion piirtää paljon, koska piirtämään oppii vain piirtämällä. Korona aikana pidin ensimmäisen taidenäyttelyn. “Marian pysäkki”- näyttelyyn maalasin kepeitä ja värikkäitä töitä.  

–Vaikka muotoiluni on minimalistista, äärimmilleen pelkistettyä ja harkittua, niin sen takana on iloittelua ja keksimisen riemua. Uskon, että jos löydät sellaisen intohimon, josta itse innostut ja todella nautit siitä mitä teet, se tuo iloa myös muille. Älä siis himmaile omia taitojasi, rohkaisee Kivijärvi. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.