Uusimmat kesäblogit:

1 200 koululaista pääsi sukeltamaan fantasiaan – Harry Potter valtaa kirjastot syksyn aikana

Hankkeessa mukana olevat kirjastot järjestävätkin syksyn aikana kaikki oman Harry Potter -tapahtuman 4.-6.-luokkalaisille.
Hankkeessa mukana olevat kirjastot järjestävätkin syksyn aikana kaikki oman Harry Potter -tapahtuman 4.-6.-luokkalaisille.

Alajärvellä, Evijärvellä, Lappajärvellä, Perhossa, Soinissa, Vimpelissä ja Vetelissä on syyskuusta 2022 lähtien toiminut Lukuseikkailu 2: Fantasian taikasauva -hanke, joka päättyy tänä syksynä. Hanketta hallinnoi Alajärven kaupunginkirjasto ja se on AVI:n rahoittama.

Tavoitteena hankkeella on ollut edistää alueen 4.-6.-luokkalaisten lasten lukemista monipuolisesti ja osallistavasti.

Hanketta vetävä Katja Jänkä toimii hankekoordinaattorina nyt toista kertaa. Tätä edeltänyt hanke oli nimeltään Lukuseikkailu draaman keinoin, joka oli suunnattu pienemmille lapsille ja koululaisille.

–Lukuseikkailu 2 -hanke on vieraillut alueen kouluilla kirjavinkkausten merkeissä. Pääpaino on ollut lasten fantasiakirjallisuudessa, Jänkä kertoo.

Vinkkauksissa on esitelty lapsille fantasiakirjallisuuden klassikoita kuten Hobittia ja Tarina vailla loppua. Monelle jokin kirja on vain elokuvana tuttu, näistä Roald Dahlin Jali ja suklaatehdas on hyvä esimerkki. Vinkkari kehottaakin tarttumaan kirjaan, vaikka olisi katsonut elokuvan.

–Hyvän elokuvan takana on vielä parempi kirja!

Vinkkauksissa painotettiin myös kotimaista lasten fantasiakirjallisuutta.

5.-6.-luokkalaisille hanke tarjosi talvella Tuutikki Tolosen kirjailijavierailun virtuaalisena. Tuutikki kertoi lapsille kirjojensa syntymisestä ja lapsilla oli mahdollisuus esittää hänelle kysymyksiä. Tuutikin Mörkövahti– ja Agnes-sarjat ovat olleet tosi suosittuja.

–Jos paksummat kirjat tuottavat vielä hankaluuksia, voi hyvin kokeilla vaikka äänikirjaa, sanoo kirjavinkkari.

Klassikkokirjoista on saatavilla myös niin sanottuja selkomukautettuja kirjoja, joissa tarinaa on lyhennetty ja se on helppolukuisempi. Fantasiaa löytyy myös lasten ja nuorten sarjakuvana.

Alajärvellä, Evijärvellä, Lappajärvellä, Perhossa, Soinissa, Vimpelissä ja Vetelissä on syyskuusta 2022 lähtien toiminut Lukuseikkailu 2: Fantasian taikasauva -hanke.

Kun puhutaan fantasiakirjoista, J.K. Rowlingin Harry Potter-kirjoja ei voi ohittaa.

Hankkeessa mukana olevat kirjastot järjestävätkin syksyn aikana kaikki oman Harry Potter -tapahtuman 4.-6.-luokkalaisille. Hankekoordinaattori on suunnitellut kirjastojen käyttöön oma Harry Potter -paketin, jonka avulla on helppo järjestää tapahtuma.

Kannattaa seurata oman kirjaston tiedotuksia!

Hankkeessa järjestettiin myös kilpailu, jonka aiheena oli Luo oma fantasiamaailma.

Tunneilla keskusteltiin lasten kanssa myös kirjoittamisesta ja kirjavinkkari kehottaakin lapsia rohkeasti enemmän kirjoittamaan ja piirtämään omia tarinoita.

–Lasten palauttamat työt kertovat mielikuvituksen lahjasta. Siellä se on vielä tallella, ja sitä kannattaa lukemalla voimistaa ja ruokkia. Lapsilla on luonnostaan tarinankerronnan lahjat. Kyllä siellä kouluilla on kirjailijan alkuja ja kuvataiteilijoita!

Kilpailuun osallistuneiden kesken arvottiin fantasiakirjoihin liittyviä palkintoja ja nyt työt kiertävät mukana olleiden kuntien kirjastoissa pienenä näyttelynä.

Lukuseikkailu 2 -hanke on vieraillut 19 koululla ja tavoittanut yli 1 200 koululaista seitsemän kunnan alueella.

–Lukuseikkailu 2 -hanke on vieraillut alueen kouluilla kirjavinkkausten merkeissä. Pääpaino on ollut lasten fantasiakirjallisuudessa.

Aiheeseen liittyviä juttuja

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.