Sana-aarteita löydettävissä syksyllä – ikäihmisille suunnattu ohjelmasarja käynnistyy vanhustenviikolla

Sana-aarteita -ohjelmasarja käynnistyy vanhustenviikolla. Kuvassa näyttelijät Heli Orava ja Leena Ylimäki. Kuva: Riikka Austen.
Sana-aarteita -ohjelmasarja käynnistyy vanhustenviikolla. Kuvassa näyttelijät Heli Orava ja Leena Ylimäki. Kuva: Riikka Austen.
Sana-aarteita -ohjelmasarja käynnistyy vanhustenviikolla. Kuvassa näyttelijät Heli Orava ja Leena Ylimäki. Kuva: Riikka Austen.
Sana-aarteita -ohjelmasarja käynnistyy vanhustenviikolla. Kuvassa näyttelijät Heli Orava ja Leena Ylimäki. Kuva: Riikka Austen.

SANA-AARTEITA – Ordskatter on uusi ikäihmisille suunnattu tv-ohjelma, jossa pääosaan pääsee sanataide. Seitsemän jakson ohjelmasarjassa kuljetaan maalaismiljöössä ajattomasti, kesästä nauttien. Ohjelman rauhallinen tempo, kaunis visuaalinen kerronta sekä muistoja herättävät toiminnalliset tilanteet ja vanhat tavarat kietoutuvat kansanperinteen loruihin ja sananlaskuihin. Luvassa on siis muistoja herättelevä runo-ohjelma, johon on taltioitu sekä levollisen tunnelmallisia että reippaita, hauskojakin hetkiä niin eläinten parista, pellon laidalta, kahvikupin ääreltä kuin traktorin kyydistäkin.

–Sanoilla leikittely eli esimerkiksi riimit, lorut ja sananparret on hyvää aivojumppaa ja se myös ylläpitää mielenterveyttä. Ohjelmajaksot on haluttu rakentaa niin, että katsoja ehtii ohjelman lomassa myös muistella omia lapsuuden leikkilorujaan ja kuulemiaan sananalaskuja sekä eläytyä upeisiin kuvausmaisemiin, joista varmasti mieleen muistuu monelle tuttuja tilanteita elämän varrelta. Sana-aarteita on hyvän mielen ohjelma, josta huokuu maalaismiljöön aistikkuus, ystävyys ja kodikkuus, Sanataidetta ikäihmisille – Ordkonst för äldre -hankkeen projektikoordinaattori Leena Ylimäki kertoo.

Sana-aarteita – Ordskatter -ohjelman ensisijainen yleisö ovat ikäihmiset. Televisio-ohjelmalla halutaan tavoittaa erityisesti heitä, jotka helposti jäävät kulttuurikokemusten ulkopuolelle. Laadukas kulttuuriohjelma tarjoillaan ikäihmisille sopivaan katseluaikaan keskipäivällä useamman kerran muutaman kuukauden aikana. Tällä pyritään saavuttamaan kohderyhmä mahdollisimman laajalti sekä antamaan myös mahdollisuus palata mukavan ohjelman pariin muistelemaan menneitä uudemmankin kerran. Ohjelman ensiesitykset osuvat valtakunnalliselle vanhustenviikolle.

OnniTV näkyy tällä hetkellä antennitalouksissa Etelä-Pohjanmaan, Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan, Päijät-Hämeen, Kymeenlaakson ja Satakunnan alueilla sekä Telian, Elisan ja Ålcomin partneroperaattoreiden talouksissa. OnniTV löytyy myös Elisa Viihteestä kanavapaikalta 567 sekä Maxivision -palvelusta kanavapaikalta 23. Palvelukanavan näkyvyyden mahdollistavat hyvinvointialueet.

Sana-aarteita – Ordskatteron kuvattu heinäkuussa Ilmajoen Koskenkorvalla Perhekoti Toiskassa. Ohjelmasarjaa esitetään OnniTV:llä useampaan kertaan lokakuun alusta vuoden loppuun. Sarjassa on kaksi ruotsin- ja viisi suomenkielistä jaksoa. Ohjelman tuottaa ISLE Art Industries Oy. Sana-aarteita – Ordskatter on osa ”Sanataidetta ikäihmisille – Ordkonst för äldre” -hanketta, joka on Etelä-Pohjanmaan liiton, Pohjanmaan liiton sekä KulturÖsterbottenin yhteinen. Taiteen edistämiskeskuksen rahoittamaa hanketta hallinnoi Etelä-Pohjanmaan liitto.

Luitko jo nämä jutut?

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/08/22/ortodoksisuudessa-avautui-ihmeiden-aarrearkku-kuvailevat-salot/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/08/21/kansalaisopiston-esite-tarjoaa-uusia-alkuja-ja-mahdollisuuksia/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/08/20/perinnepaivilla-opittiin-lampaista-ja-villasta/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA