Uusimmat kesäblogit:

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue myöntää sosiaalista luottoa pienituloisille

Sosiaalisen luototuksen tarkoituksena on ehkäistä taloudellista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista. Kuva: Pixabay.
Sosiaalisen luototuksen tarkoituksena on ehkäistä taloudellista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista. Kuva: Pixabay.

ETELÄ-POHJANMAAN hyvinvointialue on aloittanut sosiaalisen luoton myöntämisen pienituloisille ja vähävaraisille elokuun alusta alkaen. Sosiaalisen luototuksen tarkoituksena on ehkäistä taloudellista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista, sekä edistää itsenäistä toimintakykyä.  

Sosiaalista luottoa voidaan myöntää henkilölle, joka ei muulla tavoin voi saada kohtuuehtoista luottoa (esimerkiksi maksuhäiriömerkinnän vuoksi).  

Sosiaalista luottoa voidaan myöntää esimerkiksi välttämättömiin asunnon pienkorjauksiin tai koti-irtaimiston hankintaan, velkojen järjestämiseen ja velkakierteen katkaisemiseen tai työllistymisen tukeen (muun muassa opinnot, oppimateriaali)  

Luoton myöntämiselle on muitakin ehtoja. Hakijan kotikunta tulee olla Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella, ja hänellä tulee olla säännölliset tulot sekä riittävä maksuvara.  

Sosiaalisen luoton lainamäärä on vähintään 300 euroa ja enintään 5000 euroa. Laina-aika on korkeintaan seitsemän vuotta ja pienin lyhennettävä kuukausierä 20 euroa. Hakijalle tehdään lainan haun yhteydessä maksuvaralaskelma ja lainan myöntäminen perustuu aina selvitykseen.  

Sosiaalista luottoa voi hakea ottamalla yhteyttä sosiaalisen luoton neuvontaan, joka palvelee maanantaista torstaihin, kello 9–10, numerossa 040 636 7803. 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.