Isi antaa ruokaa

Mirja Metsäpelto.
Mirja Metsäpelto.
Mirja Metsäpelto.
Mirja Metsäpelto.

SEURAILIN viime keväästä syksyyn tietokoneelta ”Sääksiliveä”. Sääksi on tosi iso ruskeankirjava lintu. Sen ravintona on pelkästään kala.

Kallaveden sääksien pesinnän seuraaminen oli erikoisen koskettavaa: Sääksillä oli pesässä Kallaveden rannalla kolme munaa, ja niistä kuoriutui kolme poikasta. Emo oli poikasten kanssa pesällä, ja isäsääksi haki poikasille ruoaksi kalaa. Kun isä tuli kalan kanssa, se antoi kalan aina äidille. Äiti otti sitten vahvalla nokallaan kalasta palan ja antoi poikasille. Kaksi vanhinta poikasta menivät aina heti emon viereen. Kun nuorin yritti mennä myös ruokaa ottamaan, keskimmäinen alkoi aina hakata sitä niskaan, ja pienin, ”Sisu”, joutui siirtymään kauemmas. Kun kaksi vanhinta olivat syöneet itsensä kylläisiksi, ne siirtyivät sivuun, ja emo antoi sitten ”Sisulle” lopun kalan, jos siitä oli mitä jäljellä, aina ei ollut.

Taas erään kerran äitisääksi syötti kahta vanhinta poikasta. Nuorin, ”Sisu”, oli pesän toisella laidalla nälissään. Pesälle lennähti isäsääksi ison kalan kanssa. Isä näki tilanteen, että emo syöttää kahta vanhinta, ja ”Sisu” ei saa mitään. Isi meni kalan kanssa ”Sisun” viereen, otti kalasta paloja ja alkoi syöttää ”Sisua”! ”Sisu” sai kerrankin syödä kyllikseen!

Kun poikaset oppivat itse ottamaan palasia heille tuoduista kaloista ja syömään, isi vei monta kertaa kalan ”Sisulle”, eikä isommille poikasille.

Kun sääkset lähtevät muuttomatkalle, ne lähtevät yksitellen. ”Sisu” oli pesän viimeinen lähtijä. Se ei viettänyt viimeistä yötä nukkumispuussa, vaan pesässä. Illalla se katseli yksin auringonlaskua Kallavedellä. Aamulla sitä ei enää ollut pesässä.

Mainos

JEESUS kehotti meitä katsomaan lintuja: ”Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljon arvokkaampia kuin ne (Matt.6:26)?” Laulun sanoin: ”Taivaan Isä pitää huolta lapsistaan ja voimaa antaa päivään uuteen.”

Meistäkin jokainen lähtee muuttomatkalle yksitellen tästä elämästä. Silloin on tärkein asia se, onko Jeesus meidän matkakumppanimme. Olemmeko ottaneet vastaan Jeesuksen syntiemme sovittajana. Jeesus sanoo: ”Sitä, joka tulee minun luokseni, minä en ikinä heitä ulos (Johannes 6:37)”.

Vuonna -98 olin Ruotsissa asuessani käymässä kuuden päivän evankelioimisreissulla Norjassa, Oslossa, kahden muun henkilön kanssa. Kävimme myös Evangelisenterin kokouksessa. Koko kuoron porukka oli entisiä rikollisia, alkoholisteja ja huumeitten käyttäjiä. Heidän laulunsa tuli syvältä sydämestä, he lauloivat Jeesuksesta, joka oli katkaissut heidän kahleensa ja muuttanut heidän elämänsä. Niin pysäyttävää kuoroa en ole kuullut ennen sitä enkä sen jälkeen.

Kokouksessa yksi todistajista oli nuori suomalainen poika. Hän oli ampunut itseään 15-vuotiaana, ja oli ollut kuolleena 22 minuuttia. Jeesus oli ilmestynyt hänelle. Sitä en enää muista, miten. Nyt hänellä oli Jeesus apuna ja turvana. Sinullakin on turva vain Jeesuksessa!

Mirja Metsäpelto  

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/04/21/minulle-on-annettu-kaikki-valta-taivaassa-ja-maanpaalla
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/03/31/kristuksen-sovitustyo-on-tarjolla-jokaiselle
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/03/17/minun-sieluni-ylistaa-herran-suuruutta
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.