Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maanpäällä 

Vaikka Kristus on tehnyt kaiken puolestamme ei ole mikään automaatio päästä voittajana perille. Jeesus sanoo “Joka tunnustaa minut ihmisten edessä sen minäkin tunnustan Isäni ja enkelien edessä, joka on taivaassa.
Vaikka Kristus on tehnyt kaiken puolestamme ei ole mikään automaatio päästä voittajana perille. Jeesus sanoo “Joka tunnustaa minut ihmisten edessä sen minäkin tunnustan Isäni ja enkelien edessä, joka on taivaassa", kirjoittaa Heino Tervanen.
Vaikka Kristus on tehnyt kaiken puolestamme ei ole mikään automaatio päästä voittajana perille. Jeesus sanoo “Joka tunnustaa minut ihmisten edessä sen minäkin tunnustan Isäni ja enkelien edessä, joka on taivaassa.
Vaikka Kristus on tehnyt kaiken puolestamme ei ole mikään automaatio päästä voittajana perille. Jeesus sanoo “Joka tunnustaa minut ihmisten edessä sen minäkin tunnustan Isäni ja enkelien edessä, joka on taivaassa", kirjoittaa Heino Tervanen.

MISTÄ Jeesus puhuu, kun hän sanoo ”Kaikki valta myös maan päällä”? Siitä, kun alussa luotiin taivas ja maa, maa oli autio ja tyhjä. Pimeys oli syvyyden yllä. Ja Jumala sanoi “Tulkoon valkeus” ja valkeus tuli. Jumala nimitti valon päiväksi ja pimeyden yöksi.  

Luomistapahtuma jatkuu: “Tulkoon taivaan avaruus vesien välille erottamaan vedet toisistaan.” Tässä tarkoitetaan niitä vesiä, jotka ovat maankuoren alla ja niitä, jotka näkyvät ja ovat elämän kannalta välttämättömiä. Näin on tänäkin päivänä. Lisää luomistyöhön liittyvää (1.Moos:11.): “Tuottakoon maa kasvillisuutta siementä tekeviä ruohoja ja hedelmäpuita ja lajiensa mukaan puita, jotka kantavat maan päällä lajiensa mukaista siementä.” Maapallokin oli siihen asti kuten muutkin planeetat: kylmä ja pimeä, eikä voinut tuottaa yhtään puuta, josta kasvillisuus olisi levinnyt.  

Yksi hyvin tärkeä tekijä oli myös luomistyöhön liittyvä ajanlaskun alku. Siihen asti ei ollut mitään ajanmääritystä, eikä maailmankaikkeudelle voida laskea ikää vuosissa tai kuukausissa (1.Moos:14). Jumala sanoi: “Tulkoon taivaanvahvuuteen valonlähteitä, Aurinko ja kuu erottamaan päivän yöstä. Olkoot ne merkkinä osoittamassa määräaikoja päiviä ja vuosia.  

Mainos

Sitten tuli syntiinlankeemus. Ensimmäiset merkit, joita Jumala näki, oli lisääntynyt ihmisten pahuus. Varmaan Jumala halusi rauhoittaa lyhentämällä ihmisten elinikää eikä halunnut, että hänen henkensä vallitsee ihmisessä iankaikkisesti. Jumalan täytyi nyt kehittää pelastussuunnitelma, miten pelastaa ihmisen sielun vihollisen kynsistä. Sama Jeesus, joka oli perustamassa maailmaa, joutuikin nyt itse uhraamaan itsensä.  

Vaikka Kristus on tehnyt kaiken puolestamme ei ole mikään automaatio päästä voittajana perille. Jeesus sanoo: “Joka tunnustaa minut ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan Isäni ja enkelien edessä, joka on taivaassa.” Rikas mies pyysi “siirtoa pyytämällä”: “Isä Abraham, armahda minua.” Valitettavasti anomus tuli myöhässä, eikä sitä enää käsitelty. Ethän jätä omaa armonanomusta ja siirtoa rakkaan poikansa valtakuntaan liian myöhään. 

Heino Tervanen 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.