Haukankatse ja Harry Potter

Se oikea on niin vaikea löytää. Näet kyllä monia kelpoja, hyvännäköisiä, trendikkäitäkin, kuin odottamassa sinua. Kuitenkin, hylkäät ehkä liian massiiviset ja liian huomaamattomat, ankean väriset ja liian räväkät. Tiedät, että se oikea imartelee sinua, tuo esille parhaat piirteesi, sopii tyyliisi ja saa sinut erottumaan muista. Se oikea pari ei välttämättä löydy ensimmäisellä kierroksella, eikä toisellakaan.

Viime syksynä aloin katsella silmälasikehyksiä sillä silmällä, että entiset lasini joutaisivat vaihtoon. Linssien kovanaamapinnoite naarmuuntui ja halkeili irti, mikä teki laseista paitsi epäsiistin näköiset, myös häikäisevät eli lähes käyttökelvottomat ( tiedän kyllä, että päätä ei saa työntää uuniin eikä takkaan, jos on lasit päässä). Linssit oli jo kerran vaihdettu uusiin. Kehyksissä ei sinänsä ole mitään vikaa, ne voi tallettaa odottamaan 2000-luvun nousua kuumaksi trendiksi.

Kokeilin pyöreitä, mustia Harry Potter-tyylisiä laseja ja sain päivän parhaat naurut. Malli sopii kuulemma vain harvoille. Ymmärrän täysin. En löytänyt sopivia; pehmeälinjaisia, persoonallisia ja tyylikkäitä. Palasin asiaan nyt uudemman kerran ja kevään mallistosta löytyivät ne oikeat lasit. Ei rakkautta ensi silmäyksellä, mutta hiljalleen syttyi tunne, että näistä en luovu.

Onnellinen sinä, joka et koskaan ole tarvinnut silmälaseja. Haukankatseesi on terävä aamun hämärästä illan pimeään, sinun ei tarvitse kuivata huurua eikä pyyhkiä sadetta linsseiltäsi. SInua ei kiusata, kun olet pieni “rillipää, pillittää” tai mitä ne lapset/murrosikäiset milloinkin keksivät, eikä sinun tarvitse varoa liikkuessasi tai töissä, että lasisi putoavat, tai jokin osuu niihin. Se sattuu enemmän kuin osuma paljaisiin kasvoihin.

Onneksi on piilolinssit. Kolminkertainen eläköönhuuto, lasi viinimarjamehua sekä Nobel-palkinto niiden keksijälle! Todella huononäköiselle ne eivät kuitenkaan riitä ainoaksi näkökykyä parantavaksi keinoksi, vaan ne klasit on oltava. Ja kun on lähes sokea, ne ovat kultaakin kalliimmat; ajan myötä oppii huolehtimaan siitä, että tietää aina missä ne ovat. Jos ne katoavat, ne ovat hukassa, etkä näe etsiä niitä. Laskupaikka täytyy muistaa sentilleen.

Silmälasimuoti muuttuu muiden muotien lailla; kymmenen vuotta vanhat lasit ovat kammottava naurun aihe, hyi hyi. Kun menneet vuosikymmenet vyöryvät päälle muodin ja sisustuksen muodossa, alkavat ne sarvisankaiset tai pyöreät muovikehyksiset lasit tuntua viehättäviltä; niissä on sitä jotain. Silmä tottuu. Onneksi silmälaseja ei tarvitse vaihtaa kovin usein.

Uutena innovaationa digitaaliseen elämäntapaan on kehitetty eye-zen- linssit, jotka on suunniteltu suojaamaan silmiä haitalliselta sinivioletilta valolta ja näyttöpäätetyöskentelyn haitoilta. Ajattelin uutuuden innoittamana antaa silmilleni kirkasvalohoitoa ulkona aurinkolasien lävitse. Piha on sen verran kuivunut, että näyttöpäätetyöskentelyn vastapainoksi pääsee haravan varteen. Tonttia on reilut puoli hehtaaria, joten urakkaa riittää kesään saakka.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.

Karikko laulaa taas joulutunnelmaa

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry:n perinteisiin kuuluu joululaulukierros Lappajärven palvelukodeissa. Tänä vuonna on vuorossa seitsemäs kerta: koronan

Kortesjärven Järvi-Veikkojen perinteinen Kortesjärven Joulu -lehti on ilmestynyt.

Kortesjärven Joulu on ilmestynyt

KORTESJÄRVEN Järvi-Veikkojen julkaisema Kortesjärven Joulu-lehti on ilmestynyt. Tämän vuoden lehti on jo 35. vuosikerta!

Tuhti lukupaketti

Harri Silvolahti.

Pyykinpesupäivä

RAAMATUSSA purppurakankaidenmyyjä Lyydia oli muiden naisten kanssa joen rannalla. Paavali Jumalan johdattamana tuli juuri oikeaan

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.

Karikko laulaa taas joulutunnelmaa

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry:n perinteisiin kuuluu joululaulukierros Lappajärven palvelukodeissa. Tänä vuonna on vuorossa seitsemäs kerta: koronan

Kortesjärven Järvi-Veikkojen perinteinen Kortesjärven Joulu -lehti on ilmestynyt.

Kortesjärven Joulu on ilmestynyt

KORTESJÄRVEN Järvi-Veikkojen julkaisema Kortesjärven Joulu-lehti on ilmestynyt. Tämän vuoden lehti on jo 35. vuosikerta! Tuhti

Harri Silvolahti.

Pyykinpesupäivä

RAAMATUSSA purppurakankaidenmyyjä Lyydia oli muiden naisten kanssa joen rannalla. Paavali Jumalan johdattamana tuli juuri oikeaan

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.