Valmistelussa täyden kympin työllisyysalue – Anna Nieminen johtaa suunnittelua

Vimpeliläinen Anna Nieminen toimii KYMPPI-hankkeen projektijohtajana eli valmistelee perustettavan työllisyysalueen suunnitelmat työ- ja elinkeinoministeriölle. Kuva: Kauhavan kaupunki.
Vimpeliläinen Anna Nieminen toimii KYMPPI-hankkeen projektijohtajana eli valmistelee perustettavan työllisyysalueen suunnitelmat työ- ja elinkeinoministeriölle. Kuva: Kauhavan kaupunki.
Vimpeliläinen Anna Nieminen toimii KYMPPI-hankkeen projektijohtajana eli valmistelee perustettavan työllisyysalueen suunnitelmat työ- ja elinkeinoministeriölle. Kuva: Kauhavan kaupunki.
Vimpeliläinen Anna Nieminen toimii KYMPPI-hankkeen projektijohtajana eli valmistelee perustettavan työllisyysalueen suunnitelmat työ- ja elinkeinoministeriölle. Kuva: Kauhavan kaupunki.
TYÖVOIMA- ja yrityspalvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnille 1.1.2025 alkaen.

TE-toimistojen vastuulla olevat henkilöasiakas-, työnantaja- ja yrityspalvelut, eli kansankielellä sanottuna työkkärin palvelut, siirtyvät kunnille vuoden 2025 alusta. Kunnat, joiden työvoiman määrä ylittää 20 000 henkilöä, voivat järjestää palvelut itse. Mikäli kunnan työvoiman määrä alittaa 20 000 henkilöä, kunnan tulee perustaa yhden tai useamman kunnan kanssa työllisyysalue.

TE-palvelujen siirto kunnille tuo palvelut lähemmäksi asiakkaita. Etelä-Pohjanmaan itäisen alueen kymmenen kuntaa; Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Kauhava, Kuortane, Lappajärvi, Lapua, Soini, Vimpeli ja Ähtäri, ovat aiesopimuksin sitoutuneet valmistelemaan yhteistä työllisyysaluetta ja uutta kuntayhtymää. Valmistelutyön tueksi kunnat ovat hakeneet Etelä-Pohjanmaan liitolta alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määrärahaa KYMPPI-hankkeelle. Valmisteluhanketta hallinnoi Kauhavan kaupunki ja hanke sijoittuu Kehityskeskuksen alaisuuteen.

Projektijohtaja Anna Nieminen aloitti työnsä elokuussa

Anna Nieminen aloitti KYMPPI-hankkeen projektijohtajana Etelä-Pohjanmaan itäisen työllisyysalueen valmistelussa elokuun alussa. Vimpeliläinen Nieminen on koulutukseltaan verkostojohtamisen insinööri (YAMK) ja hänellä on pitkä työhistoria työllisyyden hoidon asiantuntija- ja kehittämistehtävistä. Projektijohtajan tehtävään Nieminen hyppäsi suoraan Kaustisen seutukunnan työllisyyskoordinaattorin tehtävästä. Edellisessä työssään Nieminen on ollut mukana muun muassa työllisyyden kuntakokeilun käynnistämisessä sekä Keski-Pohjanmaan työllisyysalueen valmistelussa.

–Olen innoissani päästessäni luomaan uusia rakenteita yhteistyössä alueen laajan osaajaverkoston kanssa. Valmistelua tehdään työnimellä ”Kympin työllisyysalue” ja tavoitteenamme on tietenkin rakentaa Suomen paras työllisyydenhoidon ekosysteemi eli täyden kympin työllisyysalue. Alueemme työvoiman määrä on lähes 30 000 ja yrityksiäkin on yli 6 000, joten isosta työllisyysalueesta on kysymys, Nieminen toteaa.

Hankkeen tavoitteena on toteuttaa perustettavan työllisyysalueen tarkempi suunnittelu ja mahdollistaa suunnitelmien perusteella tehtävät päätökset alueen kunnissa siten, että Etelä-Pohjanmaan Itäisen alueen työllisyysalue voi sujuvasti aloittaa toimintansa 1.1.2025 alkaen.

–Valmistelutyön aikataulu on tiukka, sillä työ- ja elinkeinoministeriön takaraja työllisyysalueen perustamisasiakirjojen toimittamiselle on lokakuun lopussa. Siihen mennessä meidän on luotava ylätason suunnitelmat siitä, miten alueellamme tulevat tehtävät järjestetään. Suunnitelmien perusteella työ- ja elinkeinoministeriö arvioi suunniteltujen työllisyysalueiden toimintaedellytyksiä ja tekee päätökset tulevista työllisyysalueista, Nieminen selventää.

Päätösesityksiä on odotettavissa marraskuun loppuun mennessä ja viralliset päätökset työllisyysalueista ministeriö tekee helmikuussa 2023. Näiden päätösten jälkeen alkaa suunnitelmien vieminen käytäntöön.

Aiheeseen liittyviä juttuja meillä aiemmin

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2019/03/05/alajarvella-uusia-tuulia-tyottomyyden-hoitoon/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/07/25/etela-pohjanmaalla-kesakuun-lopussa-5489-tyotonta-tyonhakijaa/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/01/21/uusille-yrittajille-on-tarjolla-palveluita-ja-sparrausta/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.