Uusimmat kesäblogit:

Lappajärven museo avoinna Etelä-Pohjanmaan paikallismuseopäivänä

Mitä löytyy Museomuorin Muistelusalkusta? Se selviää muistelusalkun sunnuntaina Lappajärven museolla. Valokuva Tuija Ahola.
Mitä löytyy Museomuorin Muistelusalkusta? Se selviää muistelusalkun sunnuntaina Lappajärven museolla. Valokuva Tuija Ahola.

SUNNUNTAINA 20. elokuuta vietetään Etelä-Pohjanmaan paikallismuseopäivää. Lappajärven kotiseutumuseo on mukana yhteisessä tapahtumassa. Museo on avoinna sunnuntaina 12–16. Silloin voi tutustua vielä museon kesänäyttelyyn eli Ville Syrjälän valokuvia Lappajärveltä vuosilta 1980–1990. Kuvien äärellä on mukava muistella lappajärveläisiä henkilöitä, tapahtumia ja elämänmenoa.

Päivän aikana voi muistella myös entisajan leikkejä ja leikkikaluja, sillä museolla ”koeajetaan” Museomuorin Muistelusalkku. Mitä kaikkea salkusta paljastuukaan, se selviää kello 14 Muistelusalkun testiajossa. Muistelusalkun on suunnitellut Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa -hankkeessa Tuija Ahola, joka myös testaa salkun toimivuutta nyt.

Paikallismuseopäivän ajatuksena on pitää mahdollisimman moni maakuntamme museo auki ja antaa vierailijoille mahdollisuus tutustua rikkaaseen ja rakkaaseen kulttuuriperintöömme sekä sen aarteisiin. Tarkoituksena on myös lisätä kulttuuriperintömme näkyvyyttä, tuntemusta ja sitä kautta myös arvostusta. Päivää vietetään Etelä-Pohjanmaalla nyt kolmannen kerran. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, European Heritage Days. Niiden teemana on tänä vuonna elävä perintö.

Sunnuntaina museolta voi hankkia myös lappajärveläistä kotiseutukirjallisuutta. Luettelo myynnissä olevista julkaisuista löytyy Lappajärvi-seuran verkkosivuilta.

Tuija Ahola

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.