Uusimmat kesäblogit:

Lavettaret päätti sarjakauden hyvällä pelillä

Hyvään peliin on kausi mukava lopettaa. Siitä kertovat iloiset ilmeet Lavettarien kasvoilla. Kuva: Piritta Kärnä-Jantunen.
Hyvään peliin on kausi mukava lopettaa. Siitä kertovat iloiset ilmeet Lavettarien kasvoilla. Kuva: Piritta Kärnä-Jantunen.

LaVe–Kirittäret  2–0 (152, 42

Lappajärven Veikot säilytti sarjapaikkansa naisten Ykköspesiksessä. Kauden alussa asetetut tavoitteet eivät aivan täyttyneet, sillä pudotuspelit jäivät tällä kertaa kokematta. Runkosarjan viimeisessä pelissä LaVe esitti sellaisia otteita, millä olisi ollut hyvät mahdollisuudet haastaa lohkon kärkijoukkueet. Tuli sellainen tunne, että kausi loppui liian aikaisin.

Jyväskylän Kirittärien Akatemia taipui näytöstyyliin pelanneen kotijoukkueen rummutuksessa. Lavettaret oli tyly emäntä heti ensimmäisestä vuorosta saakka. Vieraiden hienoisella avustuksella Veikot löi täyden lyöntikierroksen ilman ainuttakaan paloa. Sanna Särkijärvi ehti lyömään kaksi kertaa tässä kuusi juoksua tuottaneessa vuorossa saldonaan kolme juoksua.  Neljännessä vuorossa LaVe takoi vielä seitsemän kotiutusta. Tätäkin pitkää vuoroa pelattiin lähes kaksi kierrosta. Milla Hakomäki pääsi nyt kotiuttamaan molemmilla lyöntikerroillaan.

Toisella jaksolla Veikkojen tahti hieman rauhoittui. mutta lukkari Amanda Tuomelan johdolla ulkopeli oli tiivistä. Kirittäret loivat muutamia vaarallisen tuntuisia tilanteita, mitkä kotijoukkue torjui. Veikkojen polttolinjassa Emma Mustonen esitteli pelitaitojaan. Ajotilanteessa hän tyhjäsi vieraiden pesät komealla syksykopilla ja polttamalla siitä sitten vielä kolmoselle.

Jyväskyläläisten tuskaa lisäsi kolmannessa vuorossa sattunut harvinainen tilanne. Se täytti pesät paloitta. Sitten Lavettarien ykkösvahti Mari Rintala nappasi kopin merkkaamattomasta lyönnistä, millä kaikki kenttäpesillä olleet etenijät olivat irti.  Seuranneet kolme paloa katkaisi lopullisesti vieraiden selkärangan.   

Veikkojen kärki kulki hyvin. Neea Mattila kiersi pesät kuusi kertaa. Viisi juoksua tuonut Mari Rintala vaihtoi häntä kakkoselle täydellisesti, 6/6. Nuori jokerietenijä Minea Kivinen toi kolme juoksua. Kotiuttajien ruuti oli kuivaa ihanteellisissa olosuhteissa pelatussa ottelussa. Sanna Särkijärvi kotiutti viisi kertaa, Jenna Kallio onnistui kolmesti ja Anni Kangas kahdesti.

Ykköspalkittu Neea Mattila oli vakuuttavin LaVen sisäpelaaja. Sanna Särkijärvi nappasi kakkospalkinnon. Polttavimman ulkopelaajan meriitin sai nimiinsä Amanda Tuomela.

Reijo Kärnä

Luitko jo nämä pesisjutut?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Juho Ihamäki jatkaa Ankkureissa

Juho Ihamäki on kirjoittanut Ankkurien kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kotiuttajajokerina toimiva Ihamäki luo yhdessä Petteri Kortelaisen

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Juho Ihamäki jatkaa Ankkureissa

Juho Ihamäki on kirjoittanut Ankkurien kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kotiuttajajokerina toimiva Ihamäki luo yhdessä Petteri Kortelaisen kanssa vaarallisen kotiutuskaksikon Ankkurien jokeriosastolle.

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.