Evijärven uusi päiväkoti rakennettiin käyttövalmiiksi 4,5 kuukaudessa

Evijärven päiväkoti on suunniteltu ja toteutettu mahdollisimman kompaktiksi ja käyttäjäystävälliseksi.
Evijärven päiväkoti on suunniteltu ja toteutettu mahdollisimman kompaktiksi ja käyttäjäystävälliseksi.
Evijärven päiväkoti on suunniteltu ja toteutettu mahdollisimman kompaktiksi ja käyttäjäystävälliseksi.
Evijärven päiväkoti on suunniteltu ja toteutettu mahdollisimman kompaktiksi ja käyttäjäystävälliseksi.

EVIJÄRVEN uusi hirsinen päiväkoti valmistui 31. heinäkuuta ja vastaanotti uudet käyttäjänsä viikon päästä valmistumisesta. 34-paikkaisen päiväkodin on rakentanut hirsikodeistaan tunnettu Finnlamelli, jonka liiketoiminnasta kasvava osuus on julkisrakennuksia. Finnlamelli toimii Alajärvellä.

–Tässä projektissa hinta ratkaisi, ja me tarjosimme kokonaisedullisimman hinnan, kertoo Finnlamellin projektiliiketoiminnan projektipäällikkö Pentti Pajala.

Evijärven päiväkoti on rakennettu Finnlamellin painumattomasta RYHTI-kuusilamellihirrestä, jonka etuna on nopea ja edullinen asennus. Evijärven päiväkoti valmistui vain 4,5 kuukauden kuluttua projektin aloituksesta.

–On aika uskomatonta, että vain muutamassa kuukaudessa saadaan tällainen rakennus tehtyä alusta loppuun. Evijärvellä hirsikehikon pystytys aloitettiin 5. huhtikuuta, ja heinäkuun lopussa luovutimme valmiin rakennuksen asiakkaalle, Pajala summaa.

Evijärven päiväkoti on suunniteltu ja toteutettu mahdollisimman kompaktiksi ja käyttäjäystävälliseksi.

JULKISRAKENNUKSILTA toivotaan laatua ja turvallisuutta sekä yksinkertaista ja käyttäjäystävällistä ratkaisua, ja nämä yhdessä takaavat edullisen hinnan.

–Tämän kaltaisissa projekteissa ei pyritä arkkitehtonisiin luomuksiin, vaan lähdetään liikkeelle käyttäjän tarpeesta. Pyritään tekemään käytännöllinen ja viihtyisä rakennus siihen toimintaan, mitä siellä tullaan harjoittamaan, Pajala kertoo.

Pajala kertoo, että päiväkodin tulevat käyttäjät, varhaiskasvatuksen ammattilaiset, kiittelevät erityisesti rakennuksen kompaktia kokoa ja kodinomaista tunnelmaa. Pajalan mukaan pienet kunnat eivät halua isoja keskuksia, joissa monta toimintoa on mahdutettu samaan rakennukseen.

–Pieniä yksiköitä on taloudellisestikin helpompi hallinnoida ja kynnys tehdä uuden yksikön rakennuspäätös on matalammalla, kun kustannukset pysyvät kohtuullisina, Pajala kertoo.

Hintataso on Finnlamellilla saavutettu kokemuksen ja prosessien tehostamisen kautta.

–Projektinhallinta ja pitkä kokemus hirsirakentamisesta ovat vahvuuksiamme. Finnlamelli rakentaa satoja muuttovalmiita omakotitaloja vuodessa, ja sieltä olemme saaneet vahvaa osaamista ja toimivat prosessit myös tänne projektiliiketoiminnan puolelle, Pajala kertoo.

Uusi päiväkoti on 34-paikkainen.

FINNLAMELLI on nykyisin osa DEN-konsernia. Siihen kuuluvat myös Designtalo sekä K-Raudan Ainoakoti. DEN on Suomen suurin pientalorakentaja, jonka palveluksessa työskentelee yli 500 ammattilaista. Liikevaihto vuonna 2021 oli 209 miljoonaa euroa.

Aiheesta meillä aiemmin kirjoitettua

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.