Evijärven päiväkoti nousi harjakorkeuteen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVELLÄ pidettiin viime keskiviikkona uuden päiväkodin harjannostajaiset.

Väistyvällä kunnanjohtaja Teemu Kejosella oli ilo tuoda tervehdyksensä tilaisuuteen. Hän pitää uutta päiväkotia hienona ja tärkeänä asiana ja hän halusi kiittää kaikkia ”merkittävään tulevaisuushankkeeseen” vaikuttaneita tahoja.

–Tämä on merkittävä investointi Evijärvellä niin rahallisesti kuin toiminnallisestikin, hän sanoi. –Uusi päiväkoti on iso panostus lapsiin ja lapsiperheisiin.

Päiväkoti päätettiin rakentaa hirrestä, koska se on todettu Evijärvellä hyväksi ja sisäilmaystävälliseksi rakennusmateriaaliksi.

Rakennusprojektin rahoitusmuodoksi kunta puolestaan valitsi leasingrahoituksen, jonka käyttö on viime vuosina lisääntynyt merkittävästi kuntien rakennushankkeissa.

–Leasing osaltaan keventää kunnan tasetta, ja jos rahoitus todetaan myös käytännössä hyvätoimivaksi, niin jatkossa voidaan harkita muitakin hanketta toteutettavaksi leasingilla.

KEJONEN kertoi, että koulukeskuksen aluetta on haluttu kehittää suunnitelmallisesti.

Uusi päiväkoti on yksi osa tätä kehittämistyötä — jatkoa kunnan itse rakentamalle tekojääradalle ja esikoululaisten ja alakoululaisten hirsirakennukselle sekä kunnan tukemana järjestöjen toteuttamille liikuntaleikkipuistolle ja kuntoilukeskukselle.

–Kehittäminen luo Evijärvelle elinvoimaa sekä vetovoima- ja pitovoimatekijöitä, joilla kuntaan on mahdollista houkutella uusia asukkaita ja myös saada ihmiset kunnassa viihtymään ja pysymään. Uskon että uusi päiväkoti toimii jatkossa sekä vetovoima- että pitovoimatekijänä, Kejonen luonnehti.

LYHYET puheenvuorot pitivät myös rakentaja RPP-rakennus Oy:n Aki Kivelä, päiväkodin suunnitellut arkkitehti Katri Durchman, valtuuston puheenjohtaja Juha Alkio ja kunnan rakennusmestari Juha Sadeharju.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.