Isovanhemmat viettivät hauskan päivän päiväkodissa

Mika Pessinen työnsi Eino Erkinheimolle vauhtia pulkkamäessä.
Mika Pessinen työnsi Eino Erkinheimolle vauhtia pulkkamäessä.
Mika Pessinen työnsi Eino Erkinheimolle vauhtia pulkkamäessä.
Mika Pessinen työnsi Eino Erkinheimolle vauhtia pulkkamäessä.
Sateenkaarentuvassa haluttiin järjestää jotain myös rakkaille isovanhemmille.

SATEENKAARENTUVAN päiväkodilla Kortesjärvellä vietettiin isovanhempien päivää laskiaistiistaina 21.2. Mummit ja papat, ja osalla lapsista joku muu rakas aikuinen, pääsivät tutustumaan päiväkodin arkeen ja nauttimaan yhteisestä hetkestä lasten kanssa.

Aamu alkoi Timo Kielisen, Juhani Passin ja Erkki Ylisippolan esittämällä pelimannimusiikilla. Kolmikko soitti viululla, klarinetilla ja kitaralla muun muassa Tulomarssin ja pari muuta kappaletta.

Sen jälkeen siirryttiin tutustumaan vanhojen esineiden näyttelyyn. Lasten vanhemmat ja päiväkodin henkilökunta olivat keränneet leluja, työkaluja, ruoanlaittovälineitä, luistimia ja suksia ja muita entisajan tavaroita, joista suurin osa oli peräisin 1900-luvun alkupuolen ja 50-luvun välimaastosta. Vanhin taisi olla kuvaraamattu 1800-luvun puolelta.

Isovanhemmat joutuivatkin vastaamaan lukuisiin ”Mikä toi on?” -kysymyksiin ja pääsivät tarinoimaan omasta lapsuudestaan.

Päivään kuului myös pienimuotoiset tarjoilut, ja kun ne oli ahmittu, lopuksi kirmattiin ulos laskemaan mäkeä kirpeässä pakkassäässä.

PÄIVÄKODIN johtaja Merja Ruohomäki kertoi, että Sateenkaarentuvassa haluttiin vaihteeksi järjestää jotain myös isovanhemmille, sillä vanhemmille oli pidetty oma tapahtumansa viimeksi syksyllä.

–Isovanhemmat ovat kuitenkin iso osa lasten elämää, ja monet heistä saattavat tuoda lastenlapsiaan meille hoitoon tai hakea heidät kotiin. Tuntui kivalta kutsua heidätkin tänne, Ruohomäki sanoi. –Tosi mukavasti heitä tulikin paikalle, sillä lähes kaikilla päiväkodin 47 lapsesta on isovanhemmat mukana.

Myös lapsille yhteinen päivä tuntui tärkeältä.

–He olivat olleet koko viikon innoissaan kuultuaan, että isovanhemmat tulevat tänne. He halusivat esitellä päiväkotiamme heille, Ruohomäki naurahti.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.