Evijärvi-pyöräily on matalan kynnyksen liikuntatapahtuma, mutta kilpasarjassa voi nähdä maantiepyöräilyn kovia nimiä

Evijärvi-pyöräily on matalan kynnyksen liikuntatapahtuma, jossa voi ajaa itselleen sopivan matkan, jos 56,82 kilometrin lenkki tuntuu liian kovalta koitokselta. Arkistokuva.
Evijärvi-pyöräily on matalan kynnyksen liikuntatapahtuma, jossa voi ajaa itselleen sopivan matkan, jos 56,82 kilometrin lenkki tuntuu liian kovalta koitokselta. Arkistokuva.
Evijärvi-pyöräily on matalan kynnyksen liikuntatapahtuma, jossa voi ajaa itselleen sopivan matkan, jos 56,82 kilometrin lenkki tuntuu liian kovalta koitokselta. Arkistokuva.
Evijärvi-pyöräily on matalan kynnyksen liikuntatapahtuma, jossa voi ajaa itselleen sopivan matkan, jos 56,82 kilometrin lenkki tuntuu liian kovalta koitokselta. Arkistokuva.

LAUANTAINA 19. elokuuta järjestettävä, kunnan ja Kuntoilukeskuksen toteuttama Evijärvi-pyöräily on järjestyksessä seitsemäs. Se kokoaa pyöräilystä kiinnostuneita kuntoilijoita, mutta mukana on monena vuonna ollut myös Suomen maantiepyöräilyn kovimpia nimiä.

–Tarkoitus on järjestää matalan kynnyksen tapahtuma, johon voi osallistua vaikka tulemalla lähikyliltä pyörällä kuntokeskukselle tai pyöräillä lyhyemmänkin reitin ilman kiirettä ja kilpailua. Tämä on liikuntatapahtuma, jossa jokaiselle pyöräilijälle löytyy jotakin. Samalla pääsee tutustumaan kuntoilukeskukseen avoimien ovien päivän merkeissä sekä kahvittelemaan siellä, kertoo tapahtumajärjestelyissä mukana oleva Aimo Sironen.

Evijärvi-pyöräilyn ajankohtaa on aikaistettu elo-syyskuun vaihteelta lähemmäksi kesää, että sää olisi kuntoilijaystävällisempi.

–Sateitahan tietysti voi tulla milloin vain, mutta se kuuluu lajiin. Kilpapyöräilijöiden osalta sää vaikuttaa vähemmän kuin kuntoilijoiden.

Pyöräreitti on 56 kilometriä pitkä ja kulkee kolmen kunnan alueella. –Kisaa voi seurata matkan varrelta.

–Liikenteessä olevia haluaisimme muistuttaa siitä, että pyöräilijöitä ohitettaessa ennakointi ja etäisyys ovat tärkeitä asioita. Kilpasarjassa keskivauhti nousee sen verran kovaksi, että sekä pyöräilijä että autoilija saa olla tarkkana: ilmavirta ottaa pyörään ohitustilanteessa ja voi heittää pyörää metrinkin verran sivulle, joten ohitusetäisyyden on hyvä olla mahdollisimman suuri. Pyöräilijä saattaa tällaisessa kisassa olla väsynyt ja myös väistellä kuoppia, joten varovaisuus on paikallaan. Yleisessä tiedossa on, että pyöräilijöitä ohitetaan liian läheltä. Pyöräilijöille painotetaan, että liikutaan turvallisesti, toivomme autoilijoilta samaa.

–Reitti on valittu niin, ettei siinä ole paljon risteyksiä, tienpinta on pääsääntöisesti hyvä ja ylipäätään reitti on turvallisimpia, mitä tällä seudulla on tällaiselle tapahtumalle mahdollista löytää.

PYÖRÄILYREITTI kiertää Mäntyhovilta Lappajärvelle päin, Lappajärven kautta Kortesjärvelle ja takaisin Evijärvelle. Lähtöpaikan osoite on Tervosentie 1. Kilpasarja käynnistyy kello 11.30 ja kuntoilijoiden yhteislähtö on kello 12.  Nuorten sarjassa matka on 16,4 kilometriä ja palkintojenjako on heti kisan jälkeen. Muiden sarjojen palkinnot jaetaan noin kello 14.40.

Meillä aiemmin aiheesta julkaistua; muistatko?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA