Pyöräilijät jäivät pelkääjän paikalle

Evijärveläiset pyöräilijät pettyivät kantatie 63:n Evijärven ja Kaustisen välisen osuuden levennykseen, jossa heidän mukaansa ajateltiin vain autoilijoiden turvallisuutta.

Evijärveläiset pyöräilijät pettyivät kantatie 63:n Evijärven ja Kaustisen välisen osuuden levennykseen, jossa heidän mukaansa ajateltiin vain autoilijoiden turvallisuutta.

Käytännössä pyöräilijät joutuvat ajamaan autokaistalla. Kevyelle liikenteelle tarkoitettu piennar on niin kapea, ettei sillä tasapainoilu ole helppoa. Piennarta kaventavat autoilijoiden tieltä suistumisia estävät tärinäraidat, ja pyöräilijät joutuvat siirtymään niiden yli, kokonaan autokaistalle. Raitojen päällä ajaminen on liian vaarallista, sillä pyöräilijä menettää ajokkinsa hallinnan. Niiden yli on kuitenkin mentävä joka tapauksessa autoja väistäessä.

Myös elokuun Evijärvi-pyöräily, Kaustisentielle aiottu maantiepyöräilykilpailu, päätettiin turvallisuussyistä siirtää toiselle reitille.

Lue lisää Järviseudun Sanomien numerosta 29.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.