Rekkaconvoy täyttää maantiet upeilla taideteoksilla torstaina – kulkue käynnistää Power Truck Show’n

Power Truck Show kerää kalustoa myös ulkomailta. Kuvassa Muller Ermensee.
Power Truck Show kerää kalustoa myös ulkomailta. Kuvassa Muller Ermensee.
Power Truck Show kerää kalustoa myös ulkomailta. Kuvassa Muller Ermensee.
Power Truck Show kerää kalustoa myös ulkomailta. Kuvassa Muller Ermensee.

Euroopan rajuimmin rakennetut kuorma-autot ja rekat saapuvat Härmään Power Truck Show’hun 10. elokuuta 2023. Rekkaconvoyssa matkaa yhteensä noin 40 rakennettua ja maalattua rekkaa, kuorma-autoa, veteraaniautoja sekä muita näyttelyyn osallistuvia ajoneuvoja.

–Odotamme tämän vuoden rekkaconvoyhin tavallista suurempaa osallistujamäärää, sillä myös tällä haluamme kunnioittaa viime vuonna menehtyneen Power Truck Show järjestäjän Mikko Nukalan muistoa, kertoo Hannele Loukasmäki.

Rekkaconvoyn myötä voidaan Power Truck Show tapahtuma julistaa avatuksi, vaikka varsinaiset näyttelypäivät ovat perjantaina ja lauantaina. Rekkaconvoy kerää yleisöä ja innokkaita rekkaspottareita pysäköintialueet ja tienpientareet täyteen. Vaikka rekkoja kulkee maanteillä päivittäin ei tällaista maanteillä nähtävää spektaakkelia silti nähdä ihan joka päivä.

Kotimaisten näyttelyautojen lisäksi Härmään saapuu vieraita muun muassa Irlannista, Italiasta, Hollannista, Norjasta, Puolasta, Ruotsista, Saksasta, Sveitsistä ja Tanskasta. Rekkaconvoyhin mukana saapuvat kuljettajat jaksavat ihmetellä yleisön innokkuutta ottaa Power Truck Show’hun saapuvia autoja niin innokkaasti vastaan. Ensimmäiset pitkänmatkalaiset ovat lähteneet Härmää kohti. Rekkaconvoyssa ajavat muun muassa Irlannista saapuvat Charlie Doyle sekä Kevin ja Carol Mackin. Sveitsistä saapuvan Franz Müllerin ”Indiana Jones” auto herättää varmasti liikenteessä huomiota.

Kuljettajat taas kiittävät saamastaan huomiosta huudattamalla torvea ja vilkuttamalla valoja. Varsinkin ulkomaiset osallistujat ovat erittäin otettuja saamastaan vastaanotosta ja sanovat aina, etteivät ole saaneet missään muualla tällaista vastaanottoa kuin Suomessa.

Jalasjärveltä Kauhavalle

Vuosaaren satamaan saapuu torstaiaamuna 10.8.2023 kello 10 autonäyttelyyn osallistuvia maalattuja ja rakennettuja kuorma-autoja. Vuosaaren satamaan saapuneet autot lähtevät omatoimisesti ajamaan kohti Lempäälän Pirkanhovia.

Ruotsista saapuvat näyttelyautot saapuvat Naantalin satamaan torstaiaamuna 10.8.2023 noin kello 6.30 ja autot lähtevät ajamaan kohti Lempäälän Pirkanhovia. Ruotsin laivalla tulee autoja Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Kahdesta suunnasta tulevat rekkasaattueet kohtaavat toisensa Lempäälän Pirkanhovissa noin kello 12. Pirkanhovissa pidetään pieni tauko, josta matka jatkuu noin kello 12.30 entistä isompana saattueena kohti Jalasjärveä. Rekkaconvoyn reaaliaikainen seuranta alkaa Lempäälän Pirkanhovista.

Rekkaconvoy kerätään vielä kerran kasaan Jalasjärvellä Neste Jalastuulessa noin kello 15-15.30, jossa autoilijat pitävät noin puolen tunnin ruokatauon. Sen jälkeen upea rekkaconvoy valtaa maantien kohti Härmää ja Power Truck Show’ta.

Tiellä liikkujien kannattaa varautua siihen, että maanteillä on ajoittain ruuhkaa torstaista lauantaihin.

Aikataulut ovat liukuvia ja päivityksiä rekkaconvoyn etenemisestä julkaistaan Power Truck Show – Official Facebook-sivuilla.

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.