Uusimmat kesäblogit:

Aivojen älytön arki – aivotutkija Mona Moisala puhuu aivojen hyvinvoinnista Avoimen iltamissa

Avoimen iltamien pääpuhujana on psykologian tohtori, aivojen asiantuntija Mona Moisala.
Avoimen iltamien pääpuhujana on psykologian tohtori, aivojen asiantuntija Mona Moisala.

Aivomme ovat kovalla koetuksella, kun elämme kiireistä arkea ja täytämme kaikki tyhjät hetket koukuttavilla älylaitteilla. Tänä vuonna Avoimen iltamissa aivotutkija Mona Moisalan johdolla pohditaan, kuinka aivojaan voi suojella liialliselta rasitukselta pienin, arkisin teoin.

–Älylaitteet ovat hyvä renki mutta huono isäntä, tiivistää Mona Moisala.

–Meillä kaikilla on aivot, mutta meistä harva tietää niistä tarpeeksi. Ymmärrys aivojen toiminnasta auttaa meitä kehittämään omaa ajatteluamme ja viestimään tehokkaammin, jatkaa Moisala.

Mona Moisala haluaa auttaa ihmisiä tekemään työtään aivoystävällisemmin. Moisala on tutkinut muun muassa sitä, mitä aivoissa tapahtuu, kun ihminen multitaskaa tai kun aivot ovat ylikuormittuneessa tilassa.

–Uni on tehokkain, tärkein ja helpoin tapa pitää aivoista huolta. Mutta paljon muutakin voimme tehdä aivojemme hyväksi, toteaa Moisala.

Avoimen iltamat elokuussa

Lisää Mona Moisalan ajatuksia on tarjolla elokuussa pidettävissä Avoimen iltamissa. Jo perinteeksi muodostuneet Avoimen iltamat ovat maksuton ja kaikille avoin tapahtuma, jossa esitellään jatkuvan oppimisen erilaisia mahdollisuuksia Etelä-Pohjanmaalla. Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 16.8. kello 17–20  Kampustalolla, Seinäjoki-salissa (Kalevankatu 35, Seinäjoki).

Tapahtuman pääpuhujana kello 18–20 on psykologian tohtori, aivojen asiantuntija Mona Moisala. Moisala on kiinnostunut ymmärtämään aivojemme sopeutuvuutta nyky-ympäristöön, jossa painimme informaatiotulvan ja lisääntyneen kiireen tunnun kanssa.

Luennon väliajalla on mahdollisuus tutustua laajaan jatkuvan oppimisen tarjontaan Etelä-Pohjanmaalla tai ostaa vaikkapa pikkupurtavaa Kampustalon kahvilassa. Tilaisuuden juontaa Seinäjoen koulutuskuntayhtymän johtaja, rehtori Pasi Artikainen.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto, Etelä-Pohjanmaan opisto, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti, Kauhajoen opisto, Opinlakeus, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu, Seinäjoen yliopistokeskus sekä Tampereen yliopisto.

Jatkuva oppiminen tarjoaa opintoja jokaisen makuun

Tarvitsetko uutta osaamista työelämän tarpeisiin? Suunnitteletko hakeutumista korkeakouluopintoihin? Tai haluatko muutoin kehittää itseäsi? Jatkuva oppiminen vastaa tarpeeseen kehittää ja uudistaa osaamista elämän ja työuran eri vaiheissa. Jatkuvan oppimisen kautta saat laajennettua juuri sitä osaamista, mitä tarvitset.

Avoimen iltamissa pääset tutustumaan usean eri organisaation jatkuvan oppimisen tarjontaan. Opintoja on tarjolla sekä lähiopetuksena päivisin, iltaisin kuin viikonloppuisin että myös kokonaan verkossa – jokaiselle jotakin. Etelä-Pohjanmaan jatkuvan oppimisen oppilaistoverkoston toimijat ovat paikalla jo kello 17 eteenpäin kertomassa alueen laajasta koulutustarjonnasta sekä siitä, kuinka voit saada apua ja neuvoja oman opintopolun rakentamiseen.

Luitko jo nämä?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

-Meistä useimmilla on omakohtaisia kokemuksia ongelmallisesta alkoholinkäytöstä ja siitä, mitä se ympäristölle aiheuttaa. Asiaa on hartaasti hävetty ja piiloteltu, sanoo Aino Alppinen kolumnissaan.

Mitä ihimisetki sanoo? 

SUN isäs oli alkoholisti. Ja niin oon minäkin, sanoi mies ovesta sisään työntyessään.  Vähän erikoinen

-Meistä useimmilla on omakohtaisia kokemuksia ongelmallisesta alkoholinkäytöstä ja siitä, mitä se ympäristölle aiheuttaa. Asiaa on hartaasti hävetty ja piiloteltu, sanoo Aino Alppinen kolumnissaan.

Mitä ihimisetki sanoo? 

SUN isäs oli alkoholisti. Ja niin oon minäkin, sanoi mies ovesta sisään työntyessään.  Vähän erikoinen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.