Rumpuleiri toi kaksikymmentä soittajaa Vimpeliin 

Rumpuleirillä käsiteltiin kaikkea mitä rumpujen soittoon liittyy.
Rumpuleirillä käsiteltiin kaikkea mitä rumpujen soittoon liittyy.
Rumpuleirillä käsiteltiin kaikkea mitä rumpujen soittoon liittyy.
Rumpuleirillä käsiteltiin kaikkea mitä rumpujen soittoon liittyy.

LAKIS AREENA täyttyi rumpaleista, rummuista ja niiden soitosta kahden päivän mittaisen leirin ajaksi. Leirin opettajina toimivat kokeneet rumpalistit ja soitonopettajat Kai Hahto ja Tuomas Rauhala. Kyseessä oli järjestyksessään toinen rumpuleiri Vimpelissä, ensimmäinen pidettiin vuosi sitten.  

Rauhala arvelee, että Vimpelissä pidetty rumpuleiri on erilainen kuin Suomessa yleensä.  

−Kyseessä ei ole bändi- tai musiikkileiri, jossa laitetaan klassikoita soimaan ja soitetaan päälle, vaan täällä harjoitellaan asioita, joilla kappaleita voi soittaa. Kun oppii perustyökalut, voi itse valita mitä niillä tekee.  

−Keskitymme olennaisiin ongelmakohtiin. Alkajilla ja pidemmälle ehtineillä on rumpujen soitossa kaikenlaisia ongelmia, mistä on hyvä puhua. Esimerkkinä se, miten tulisi istua. Hyvä istuminen auttaa setin hallinnassa, tietää Hahto.  

Leiriläisiä Lakis Areenalle oli saapunut eri puolilta Suomea. Rumpuleiriä on mainostettu lähinnä omilla somekanavilla. Viime vuonna leiri myytiin loppuun päivässä. Tämän kesän osallistujista puolet oli mukana myös ensimmäisellä leirillä.  

–20–25 henkeä on sopiva määrä tällaiselle leirille, jotta kaikki pystytään huomioimaan ja osallistujat voivat sisäistää opetuksen. Visio ensi kesää ajatellen on, että pystyisimme ottamaan mukaan myös osallistujia ulkomailta. Käytännössä pitäisimme kaksi leiriä, joista toisen opetuskielenä olisi englanti. 

Leiriläisten osaamistaso vaihtelee alkajasta ammattilaiseen.  

−Perusasioita voi työstää jokainen. Samoja asioita käsitellään, mutta vähän eri tasoilla. Myös ammattilaisilla on aukkoja osaamisessaan.  Pystymme valaisemaan asioita, jotka vaikuttavat yleisesti rumpalismiin, tasosta riippumatta, kertoo Hahto. 

Perusasioiden parissa

Sami Lillsunde tuli leirille Keravalta. Hän kertoo soittaneensa rumpuja toistakymmentä vuotta.  

−Harrastan ilman suurempaa tavoitetta. Täällä on ollut tosi mielenkiintoista. Kurssin paras anti on ollut se, että annetaan niitä perusasioita, mitä kannattaa harjoitella. Niin sanotusti annetaan aakkosia kirjoittamiseen. 

VIMPELILÄISLÄHTÖINEN Rauhala on tehnyt rumpalina monenlaisia töitä erilaisten artistien kanssa, viimeksi myös Poets of The Fall -yhtyeessä.  

−Pop, rock, metal − laaja-alaisesti kaikkea, luettelee Rauhala. Hän tekee myös opetustyötä kotonaan Tuusulassa. 

Vaasalainen Hahto on soittanut erilaisten bändien kanssa, kierrellyt Euroopassa ja Amerikassa.  

−New Yorkissa asuin jonkun aikaa oppimassa parilta jazz-rumpalilta tietotaitoa. Opetushommaa on tullut tehtyä myös pitkään.   

Viimeiset yhdeksän vuotta Hahto on soittanut Nightwish-yhtyeessä. 

Leirin vetäjät kiittävät LakisAreenaa hyväksi paikaksi pitää leiriä.  

−Hienot puitteet, toivottavasti tullaan ensi vuonna uudestaan.  

Aiheesta lisää täällä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA