Uusimmat kesäblogit:

Rauhalan sisarukset toteuttavat musiikillista kutsumustaan – Häkkilintu ensimmäinen yhteistyökokonaisuus 

Tuomas (vas.), Panu ja Anni kertovat, että yhteistyö sisarusten välillä on ollut helppoa.
Tuomas (vas.), Panu ja Anni kertovat, että yhteistyö sisarusten välillä on ollut helppoa.

LAHJAKKAAT sisarukset Anni Luoma (os. Rauhala), Panu Rauhala ja Tuomas Rauhala kulkevat jokainen omannäköistä musiikillista polkuaan, Anni Lapualta, Tuomas ja Panu Tuusulasta käsin. Juuret ovat vahvasti Vimpelissä. 

–Minä olen tässä joukossa se myöhäisherännäinen, Panulla ja Tuomaksella on nuoresta asti jotenkin ollut selkeämpi visio omasta jutustaan. Alun perin halusin nuorena diplomaatiksi maailmalle, sitten minusta tulikin musiikin opettaja. Oma musiikillinen unelmani artistiudesta ja kappaleiden kirjoittamisesta on herännyt vasta aikuisena, kertoo Anni. 

Hän on helmikuussa julkaissut kolmannen singlensä Pitkospuut, joka on osa maaliskuussa julkaistavaa Häkkilintu -EP:tä. EP sisältää kasvu- ja selviytymistarinoita ruuhkavuosista. Kappaleet Anni kertoo kirjoittaneensa ”nelikymppisille ja muille väsyneille”. 

–Brändini ei ole tehty tai viimeistelty, vaan väsynyt, naurahtaa Anni. 

–Tekstit kumpuavat omista kokemuksista. 

Annin Häkkilintu on sisarusten ensimmäinen yhteistyökokonaisuus, jossa Panu on toiminut tuottajana ja Tuomas on soittanut rumpuosuudet. 

–Käytännössä kappale syntyy niin, että soitan pianoa ja laulan siihen päälle. Sitten lähetän kappaleen Panulle ja hän hioo sen kasaan. Panu myös järjestää soittajat, jotka sitten soittavat kappaleisiin omat osuutensa. Tuomas on yksi heistä. Kun kappale on valmis, käyn Santalan Sepon luona Toijalassa laulamassa kappaleen, kertoo Anni. 

–Rumpuosuuden soittaminen on tässä se helpoin osuus, eniten aikaa vie juuri tuo tekninen puoli, sanoo Tuomas. 

ANNI kertoo aloittaneensa soolouransa vuonna 2022. Nyt on tullut aika ottaa seuraava askel kohti omia haaveita, samalla kohti tuntematonta. 

–Olen tullut omien pitkospuideni päähän. Minulle se tarkoittaa sitä, että olen ensi vuoden opintovapaalla opettajan toimestani ja toiveena on päästä opiskelemaan Kokkolan konservatorioon laulunkirjoittamista. Haaveena on, että tulevaisuudessa siitä voisi saada myös elantoa. 

–Hyville biiseille on aina tilausta. Aika harva artisti kirjoittaa itse omat kappaleensa, sanoo Panu. 

Häkkilintu EP julkaistaan maaliskuun loppupuolella, 5. toukokuuta on Lapuan teatterilla ensimmäinen keikka. 

 –Jännittää ihan hirveästi. Tässä on vielä pitkästi aikaa saada monta hermoromahdusta, nauraa Anni. 

Vimpelissä perustettu kokoonpano tekee paluun 

SÄVELTÄJÄ-MUUSIKKO Panu-Pekka Rauhalan arki täyttyy sävellys- ja sovitustöistä sekä kosketinsoitinten harjoittelusta. Myös musiikin tuotanto, kuten miksaaminen on osa työnkuvaa. Viimeisin isompi yhteistyökuvio soittajana oli Jyväskylän sinfoniaorkesterin kanssa toteutettu pelimusiikin konsertti Game Music Collective -yhtyeen kanssa. 

–Itse soitan kosketinsoittimia. Ehkä arjesta noin puolet on keikkoja, toinen puoli jotain audiotuotantoon liittyvää, kuten esimerkiksi nuotinnusta tai musiikin tuotantoa. Myös mainosmusaa on vuosien varrella tullut tehtyä, asiakkaina ovat olleet esimerkiksi Orion, Fiksuruoka, Aurinkomatkat ja Good Year -rengasmerkki. Näissä yleensä toteutetaan koko produktio alusta loppuun: sävelletään, nauhoitetaan, miksataan, ja toimitetaan valmis äänitiedosto. 

Toukokuussa Panu ja Tuomas toteuttavat yhteisen minikiertueen, kitaristi saapuu Brasiliasta. 

–Musiikki on jazz-rockia. Yhtyeemme nimi on Grand Discovery ja se perustettiin jo aikoinaan jo Vimpelissä teiniaikoina. Korona-aikana palautettiin vanha yhtye eloon, tehtiin levy ja tämä keikkakokonaisuus on nyt edelleen osa sitä “comebackia.” Yhteistyö kitaravelho Andre Nierin kanssa alkoi vuonna 2017 Tampere Guitar festivaaleilla, kertoo Panu. 

Yhtye kiertää 22.–25. toukokuuta, paikkakuntina Kotka, Pori, Tampere ja Espoo. 

Rumpuleiri saa jatkoa Lakis Areenalla 

MUSIIKKI-PEDAGOGIKSI opiskellut Tuomas Rauhala antaa rumpujensoiton yksityisopetusta kotonaan Tuusulassa, lisäksi hän soittaa rumpuja eri kokoonpanoissa. CV:stä löytyy muun muassa seuraavat artistit, joiden kanssa Tuomas on työskennellyt: Mikael Gabriel, Kasmir, Redrama, Anna Abreu, Waltteri Torikka, Saara Aalto, Laura Voutilainen, Poets of the Fall, John Patitucci, Paul Gilbert ja Andre Nieri. 

Vuonna 2022 Tuomas soitti rumpuja Poets of the Fall:n  Euroopan kiertueella, jonka aikana hän kiersi yhtyeen mukana kymmenessä maassa. Sen lisäksi hän on ollut rumpalina Putous -ohjelman kolmella eri tuotantokaudella. Viime vuonna sai alkunsa myös Hahto & Rauhala Drum Camp, josta kaksikko on kaavaillut joka vuotista perinnettä. 

–Rumpuleirin järjestimme Vimpelin Lakis Areenalla yhdessä Nightwishin rumpalin Kai Hahton kanssa. Kai on kova nimi tällä alalla ja on kunnia saada hänet mukaan. Viime vuoden leiri myytiin kahdeksassa tunnissa loppuun. Osallistujia tuli ympäri Suomea, mukana oli vain yksi vimpeliläinen, sanoo Tuomas. 

Hahto & Rauhala Drum Camp järjestetään myös tänä vuonna 27.–28. kesäkuuta Lakis Areenalla. Kiinnostusta leiriin on ollut ulkomaita myöten. 

–Täytyy jatkossa katsoa, olisiko aiheellista järjestää kaksi leiriä, yksi suomen kielellä ja toinen englanniksi. 

Leiri on tarkoitettu kaiken tasoisille rumpaleille. Ryhmään otetaan vain 25 henkilöä, jotta jokaiselle osallistujalle on mahdollista antaa riittävästi aikaa. 

–Vielä taitaa olla muutama paikka vapaana, vinkkaa Tuomas. 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.