Majatalo täyttyi Evijärven kirkossa

Ilkka Puhakka esitteli Anna-Maija Sirosen kanssa veljesotetta.
Ilkka Puhakka esitteli Anna-Maija Sirosen kanssa veljesotetta.
KAUHAVAN seurakunta, johon Evijärven kirkkopiiri on kuulunut vuoden alusta saakka, järjesti lauantaina 4. maaliskuuta Evijärven kirkossa Majataloillan. Runsaan parin tunnin mittainen iltatilaisuus osallistujien täyttämässä kirkossa oli lämminhenkinen ja leppoisa.

Majataloillat ovat matalan kynnyksen illanviettoja kirkoissa. Iltojen tarkoituksena on luoda uutta yhteisöllisyyttä ja toimintaa seurakuntiin. Gospelmuusikko Pekka Simojoki, evankelista Ilkka Puhakka ja rovasti Jukka Jämsén toteuttavat Majataloiltoja yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa.

Illan toteutuksesta Evijärven kirkossa vastasi Kauhavan seurakunnan aikuistyönohjaaja ja työalajohtaja Anna-Maria Sironen.

–Miettiessäni minkälaista toimintaa voisi järjestää Evijärvellä, tuli mieleeni Majataloillat. Pekka Simojoki on kuitenkin kiireinen esiintyjä ja majataloiltoja on paljon etenkin Etelä-Suomessa. Seuraavalla viikolla olin lähetyssihteeri Henna Luoman kanssa palaverissa. Samaan aikaan hänelle soitettiin, että eräs majataloilta on peruuntunut ja olisiko Kauhavan seurakunta kiinnostunut.

Sironen kertoi, että koki tuossa tilanteessa selkeän johdatuksen.

–Työ ei ollut turhaa, sen osoittaa täysi kirkko. Näin suurta väkimäärää en uskaltanut edes odottaa.

MAJATALOILLOISSA on pyritty siihen, että tunnelma olisi mahdollisimman vapautunut ja leppoisa, ihmisillä olisi mahdollisuus kohdata toinen ihminen, ja että illassa viihdytään. Tämä toteutui hyvin myös Evijärvellä. Illan tunnelma oli iloinen, mutta samalla rauhallinen ja turvallinen. Jokainen sai osallistua tai olla osallistumatta lauluihin, rukoukseen ja muuhun yhteiseen toimintaan.

Musiikista vastasi Pekka Simojoki kitaroineen. Simojoki on yksi tuotteliaimpia ja tunnetuimpia suomalaisia gospelmuusikoita ja hengellisten laulujen ja virsien tekijöitä. Koulutukseltaan Simojoki on teologian maisteri. Hän on myös neljättä kautta kirkolliskokousedustajana. Kun Pekka Simojoki oli 6-vuotias, hänen perheensä lähti lähetystyöhön Afrikkaan. Suomen Lähetysseuran lähetteinä toimivat Simojoet palasivat Suomeen, kun Pekka oli 15-vuotias.

Mainos

Simojoki kertoi, että afrikkalaisille neljän tunnin tilaisuus olisi liian lyhyt, mutta Evijärvellä ei aivan niin pitkään viivytty. Simojoki esitti vanhoja tuttuja, mutta myös uusia kappaleitaan. Viimeisin oli syntynyt tammikuisella Israelin matkalla.

Evankelista Ilkka Puhakka on tehnyt työtä Kansan Raamattuseuran yhteydessä. Tällä hetkellä hän on Missio Europen työyhteydessä. Puhakka on tunnettu myös Israelin matkojen vetäjänä. Puhakan teemana oli rauha, ja mitä se merkitsee Raamatussa erityisesti Jeesuksen sanomana. Puhakan mukaan tässä yhteydessä rauha tarkoittaa paitsi sisäistä rauhaa, myös yhteyttä ja eheyttä.

Majataloillan päätti rovasti Jukka Jämsén. Hänen opetuksensa keskittyi rukoukseen. Jämsén kehotti jokaista matalan kynnyksen rukoukseen, erityisesti sairaiden puolesta ja sairauksista paranemisen puolesta.

Jukka Jämsén on ollut pitkään hiippakuntasihteerinä ja lähetyksen asiantuntijana Lapuan hiippakunnassa. Hän oli myös ehdolla Lapuan piispaksi 2021. Aikaisemmin hän oli pappina Alavuden seurakunnassa.

Seuraava Majataloilta lähialueella on Simojoen mukaan Alajärven kirkossa 1. huhtikuuta. Mukaan tulee myös Simojoen johtama EtCetera-kuoro.

Hannele Kihlman

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.