Uusi video Förstiltä – sisältää tärkeän viestin

Johanna Försti, kuva: Tero Ahonen
Johanna Försti, kuva: Tero Ahonen
Johanna Försti, kuva: Tero Ahonen
Johanna Försti, kuva: Tero Ahonen
Lukuisista television musiikkiohjelmista tuttu ja monien musiikin ammattilaisten kanssa yhteisprojekteja tehnyt Johanna Försti julkaisi versionsa Sisters Are Doin' It for Themselves -kappaleesta. Kuva: Tero Ahonen.

EVIJÄRVELÄISSYNTYINEN muusikko Johanna Försti julkaisee tänään naistenpäivänä uuden videonsa, jonka teemana on solidaarisuus.

–Haluan musiikin keinoin juhlistaa tätä meille kaikille tärkeää päivää, vaikka naisten päivä on joka päivä, Johanna Försti kertoo. –Sukupuoleen katsomatta meidän tulisi olla toistemme tukena, ja juhlistaa itseämme ja sukupuoltamme.

Populaarimusiikissa nainen on perinteisesti nähty vain yhtyeen keulahahmona ilman musiikin teknistä osaamista. Rakenteellisten ongelmien purkamiseksi on tehtävä työtä monella taholla.

–Minusta on tärkeää, että valmiiden muottien sijaan meillä kaikilla on aito mahdollisuus kulkea omaa polkuamme, Försti sanoo.

Mainos

Uutta videota varten Försti päätti soittaa kaikki instrumentit itse. Videolla esiintyy osaava ja virtuoosimainen soittaja ja laulaja, jota sukupuolirooli ei kahlitse.

–Upea Eurythmicsin ja Aretha Franklinin alkuperäinen kappale, Sisters Are Doin’ It for Themselves, inspiroi minua tekemään siitä oman versioni. Rythm ’n blues -versio tuntui luontevalta.

–Halusin soittaa kaiken itse. Usean instrumentin tekninen hallinta antoi mahdollisuuden myös haastaa itseni tekemään jotain uutta ja rohkeutta vaativaa. Toivonkin, että kappale/video rohkaisee muita samaan. Rohkeus vie ihmistä eteenpäin.

Katso Johanna Förstin video YouTubessa: “Sisters are Doin´ It for Themselves”

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.