Lukijan mielipideartikkeli:

Sinun puolellasi – Sinun puolestasi 

Sari Palmu ottaa kantaa maaseudun elinkeinojen ja asukkaiden puolesta.
Sari Palmu.
Sari Palmu ottaa kantaa maaseudun elinkeinojen ja asukkaiden puolesta.

MEILLE maaseudulla asuville ihmisille autot ovat välttämättömyys. Ainoastaan koululaiset pääsevät nauttimaan koulupäivinä julkisen liikenteen palveluista. Teiden auraus ja kunnossapito, jopa valtateillä on laskenut huolestuttavalle tasolle- puhumattakaan pienemmistä teistä. Osa urakoitsijoista on onneksemme liikkeellä aamulla ennen, kun ihmiset lähtevät töihin. Näitä urakoitsijoita haluan kiittää erityisesti.  

Uusia raide- ja teiden suurhankkeita on esitetty, mutta niihin suunnitellut rahat täytyy käyttää olemassa olevien tie- ja raideosuuksien parantamiseen ja hoitoon. Alueellamme on runsaasti teollisuutta ja tavarat liikkuvat täältä ainoastaan autojen avulla. Teitä on päällystetty, mutta päällysteet eivät kestä samaan tapaan kuin aiemmin.  

Kaartusentien ja maantie 7421 kunnostamisista on puhuttu kauan, mutta lupauksiksi ne ovat jääneet. Nyt on löydyttävä rahoitus näiden tieosuuksien kunnostamiseen. 

Dieselautojen voimankäyttöverosta on luovuttava välittömästi. Diesel maksaa tällä hetkellä enemmän kuin bensa, joten aika on ajanut tuon veromuodon ohi. Sähköautojen hinta on suurimmalle osalle ihmisistä liian korkea ja taitaa sähköautoissa olla edelleen lastentauteja. Liikenteemme sähköistyy, mutta se ei tapahdu nopeasti. 

Mainos

Maatalouden tilanteeseen on saatava merkittävä parannus, jos haluamme varmistaa, että voimme syödä suomalaista lähellä tuotettua ruokaa jatkossakin. Viljelijöiden saama tulo maataloustuotteista on säädettävä lailla, koska kauppa ja elintarviketeollisuus eivät vapaaehtoisesti halua nostaa tuotteiden hintaa viljelijöille. Meidän on huolehdittava maamme huoltovarmuudesta tulevaisuudessakin. 

Lähipalveluita tarvitaan edelleen sosiaali- ja terveydenhuollossa. Helposti saavutettavat ja matalankynnyksen palvelut säästävät pidemmän päälle, koska ongelmiin pystytään tarttumaan nopeasti. Toimintojen keskittäminen maakuntakeskuksiin ei ole ratkaisu. Isona ongelmana on myös henkilöstön riittävyys ja saatavuus. Ilman hoitavia käsipareja jäävät lapsemme, työikäisemme ja vanhuksemme ilman hoitoa ja huolenpitoa. Hoitoalan vetovoimaan täytyy löytyä ratkaisut nopeasti.  

Olen valmis tekemään työtä alueemme ihmisten, yritysten puolesta. Seutukuntamme tarvitsee periksiantamatonta puolustajaa. Oen valmis työhön. Sinun Puolellasi, Sinun Puolestasi. 

Sari Palmu, Keskustan kansanedustajaehdokas 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.