Geofoodia nurmikoilla!  

Päivän ateria: uudet perunat, paistettu hapero­ jauhelihaseos, lisukkeina keitettyä mustakauraryyniä aroniahyytelöllä, porkkanaraaste uusista porkkanoista, kurkkua ja tomaattia, kukkia koristeena. Ruokajuomaksi lasi kylmää raikasta vettä!
Päivän ateria: uudet perunat, paistettu hapero­ jauhelihaseos, lisukkeina keitettyä mustakauraryyniä aroniahyytelöllä, porkkanaraaste uusista porkkanoista, kurkkua ja tomaattia, kukkia koristeena. Ruokajuomaksi lasi kylmää raikasta vettä!
Päivän ateria: uudet perunat, paistettu hapero­ jauhelihaseos, lisukkeina keitettyä mustakauraryyniä aroniahyytelöllä, porkkanaraaste uusista porkkanoista, kurkkua ja tomaattia, kukkia koristeena. Ruokajuomaksi lasi kylmää raikasta vettä!
Päivän ateria: uudet perunat, paistettu hapero­ jauhelihaseos, lisukkeina keitettyä mustakauraryyniä aroniahyytelöllä, porkkanaraaste uusista porkkanoista, kurkkua ja tomaattia, kukkia koristeena. Ruokajuomaksi lasi kylmää raikasta vettä!

ENSIMMÄISET haperot ovat nousseet nurmikoille. Hyviä ruokasieniä, vihertäviä koivuhaperoita löytyy nyt hyvin. Sieniä on poimittu, puhdistettu, paistettu ja syöty, namskis! 

Haperoita on kymmeniä lajeja. Löytyy eri värisiä, hyviä ja kirpeänmakuisia ja jopa pahanhajuisia, ei syötäviä sieniä. Haperoista ei tule maitoa (rouskuista tulee). Helttasieniryhmään kuuluva hapero murenee helposti, mutta jalka on täyteläinen. Haperosta voit käyttää koko sienen. 

Kun keräät sieniä, tunnista aina onko se varmasti syötävä? Metsästä nimittäin löytyy monia samannäköisiä sieniä, toiset voi olla syötäviä, toiset myrkyllisiä. Älä ota ellet tunne! 

Opettele 1–2 ruokasientä kesässä, käy sieninäyttelyissä. Sienikursseilla opit tuntemaan lisää, samalla saat ruokaohjeita ja käyttövinkkejä, 4–5 sienilajilla pärjää. 

Vuokko Honkaniemi

Sienet poimitaan kokonaisina, puhdistetaan, lakin alta leikataan jalka ja halkaistaan se, lakki halkaistaan keskeltä. Huonot kohdat poistetaan ja sienet paloitellaan, maustetaan ja kypsennetään pannulla.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.