Saappaiden alta löytyy purtavaa

Jamin ensimmäisen ja kolmannen vuosikurssin kokkiopiskelijat tutustuivat villiyrtteihin Kyrönniemessä toukokuun lopulla. Vetäjänä toimi luonto- ja ympäristöalan opettaja Petteri Karvinen.

–Sitä ei näe, minkä ei tiedä olevan olemassa, kertoo kauppayrtti- ja kauppasienineuvoja Leena Franssila-Karvinen.

Franssila-Karvisen leikkimielinen Suomi 100 -tavoite on syödä sataa eri itse kasvatettua tai luonnosta kerättyä kasvia ja sientä kesän aikana.

–Vihreiden kasvisten tapaan valmistettavista villiyrteistä nokkonen on hyvä tapa aloittaa: sen tuntevat kaikki, se on varhainen ja siitä saa paljon ravinteita, kuten rautaa, valkuaisaineita ja C-vitamiinia. Toinen hyvä on vuohenputki, hän vinkkaa.

Nokkosesta kannattaa hänen mukaansa tehdä pinaatin tapaan mutta pinaattia maukkaampia ja ravinteikkaampia nokkoslättyjä tai -keittoa. Jos ravintoarvot eivät ole pääasia, nokkosen lehtiä voi myös kokeilla friteerata ja maustaa sokerilla.

Lue koko juttu 7. kesäkuuta yhdessä Järviseudun Sanomien numeron 23/2017 kanssa ilmestyneestä Kesäseudusta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.