• Luoma-ahon kylällä on aktiivista menoa. Kyläyhdistys pystytti talkoilla uuden leikkialueen koulun pihalle syksyllä 2014. Arkistokuva.

Luoma-aho kasvaa ja kehittyy

Yhteistyön mallintaminen: Pilottikohteena monipalvelukeskus teollisuuspuiston kupeessa -hanke teki viime talven aikana useita kyselyitä Luoma-ahon kyläläisille sekä sen alueella toimiville yrityksille. Tuloksista selvisi, että alueen yritykset ovat menossa eteenpäin, ja kyläyhteisö kaipaa uusia palveluita kehittyäkseen. Yksi suurimmista puutteista on koulun jääminen pieneksi sekä sen tilojen vanhentuminen. Samoin kylätalo vaatisi suuria, rahaa ja aikaa vieviä uudistuksia. Kylän kehittymisen tueksi katsotaan tarvittavan koko kyläyhteisöä hyödyttävän ja tarpeen mukaan muunneltavan monipalvelukeskuksen rakentamista.

Kai Hannulabackan luotsaama hanke on luonut aluesuunnittelutyöpajassa neljä vaihtoehtoista ratkaisua koulun ja päiväkodin tontille rakennettaville tiloille. Vanhat tilat saisivat rinnalleen uutta, kuten liikunta- ja sosiaalitilat, työterveyshuollon tilat sekä keittiö-, ruokala- ja kokoustilaa.

–Kyläyhdistys lähtee hakemaan rahoitusta liikuntasalia varten seuraavaan ELY:n hakuun. Kaupunki tekee päätöksensä omasta osuudestaan vuoden loppupuolella ja yrityspuoli lähtee mukaan, kun kaikki muut ovat mukana, kertoi Hannulabacka.

Luoma-ahon kyläyhdistyksen yhdessä Alajärven kaupungin ja LA Alucenter-verkoston kanssa toteuttama pilottihanke rahoitetaan LEADER-rahoituksella.

Jaa juttu: