Evijärven markkinoilla viihdyttiin ja tavattiin tuttuja 

Kauppakatu täyttyi markkinaväestä.
Kauppakatu täyttyi markkinaväestä.
Kauppakatu täyttyi markkinaväestä.
Kauppakatu täyttyi markkinaväestä.

KAUPPAKATU Evijärvellä täyttyi heinäkuun ensimmäisenä lauantaina myyntikojuista ja niiden välillä kulkeneesta markkinaväestä. Evijärven markkinat järjestettiin tänä vuonna 45. kerran viileässä, mutta sateettomassa säässä.  

Metrilakujen, leivonnaisten, lelujen, vaatteiden ja muun perinteisen toritavaran lisäksi markkinoilta löytyi kädentaitoa sekä maan ja järven satoa, kuten harson alla kasvanutta uutta perunaa, mansikkaa, hunajaa ja muikkuja. Kahvia, makkaraa ja lettuja pääsi nauttimaan ja arvontaan osallistumaan useammallakin kojulla. Musiikkiesityksiä kuultiin esiintymislavalta ja karaoken laulamiseenkin oli halukkailla mahdollisuus.  

Evijärveläinen Soile Söderling oli tullut markkinoille moninaisten kaislatuotteidensa kanssa. Kaisla taipuu hänen käsissään paitsi erilaisiksi liinoiksi, niin myös koreiksi, hatuiksi ja jopa korvakoruiksi.  

–Kauppa on käynyt ihan mukavasti. Suosituin tuote taitaa olla vaalea kaislaliina, joka sopii moneen sisustukseen.  

Vieraslajeja luonnossa tutuksi tekevällä kojulla sai pisteitä heittämällä komealupiinia, espanjansiruetanaa, jättiputkea ja -palsamia sekä kurtturuusua esittäviä kuvia. Uhanalaisista lajeista kertyi sen sijaan miinuspisteitä.  

Vetelistä markkinoille saapuneet Hilla ja Aki Alaspää lastensa Jyryn ja Remun kanssa olivat jonottamassa lättykojulla.  

–Evijärvi on kotiseutuani ja täällä markkinoilla tapaa vanhoja tuttua, kertoi perheen äiti. Hankintojakin oli markkinoilta tehty.  

−Muikkuja ja nyt näitä lättyjä. Vielä olisi tarkoitus ostaa pullaa, leipää ja metrilakua.  

Evijärvi-viikot jatkuvat tapahtumineen 10. heinäkuuta asti. 

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA