Kahvila16 on viihtyisä olohuone Vimpelissä 

Kahvilayrittäjät toivottavat kaikki tervetulleiksi kahvilaan hengaamaan, myös lemmikit ovat tervetulleita.
Kahvilayrittäjät toivottavat kaikki tervetulleiksi kahvilaan hengaamaan, myös lemmikit ovat tervetulleita.
Kahvilayrittäjät toivottavat kaikki tervetulleiksi kahvilaan hengaamaan, myös lemmikit ovat tervetulleita.
Kahvilayrittäjät toivottavat kaikki tervetulleiksi kahvilaan hengaamaan, myös lemmikit ovat tervetulleita.

ELMERI Nygård, Kostipekka Syrjälä, Joonas Vesala ja Roope Ylisuutari perustivat Vimpeliin kesäkahvilan, joka avautui kesäkuun puolivälissä.  

−Tämä oli oikeastaan kollektiivinen idea. Joskus oli puhetta, että olisi hauska perustaa Vimpeliin kesäkahvila, taustoittaa Joonas Vesala.  

−Kaikilla meillä on ollut ajatuksena, että haluaisimme itse yrittää. Aluksi ajatus kahvilasta oli lähinnä heitto, mutta sitten aloimme miettiä asiaa tosissaan, kertoo Roope Ylisuutari. 

Nuoret miehet toteavat, että sopivampaa tilaa kahvilalle ei olisi voinut löytyä. Keittiötilat olivat valmiina, vain pakastin oli hankittava. Kahvilan sisustus on peräisin kirpputoreilta tai kotoa, pianokin saatiin roskalavalta.  

−Haluttiin sellaista olohuoneen tuntua, kaiken ei tarvitse mätsätä toisiinsa.  

Kahvila16:n erikoisuus on sekin, että nuoret miehet leipovat joka aamu itse kaiken tarjottavan.  

−Jotkut meistä ovat harrastaneet leipomista aiemmin. Kerran testattiin etukäteen korvapuustien leipomista. Kahvilan tuotteista juuri korvapuusteista on saatu eniten positiivista palautetta. Myös jääkahvi on suosittua. 

Kahvilan toiminta on lähtenyt liikkeelle vauhdikkaasti, vaikka etukäteismainontaan ei ehdittykään panostaa. Yllätyksenä nuorille yrittäjille on tullut se, miten paljon tällaista toimintaa on paikkakunnalla kaivattu.  

−Meidät on otettu todella hyvin vastaan. Asiakkaita käy vauvasta vaariin. Heti kun kahvila avataan, asiakkaita alkaa tulla, toteaa Nygård.  

Kahvilan myöhäinen aukioloaika vetää iltaisin etenkin nuoria oleskelemaan paikalla. Olohuonemaisissa tiloissa voi pelata lautapelejä, shakkiakin on päästy harjoittelemaan. 

Yrittäjyydestä nuoret ovat havainneet sen, että työaika ei rajoitu vain kahvilan aukioloaikoihin.  

−Ennen kahvilan avaamista tehtiin myös kaksi viikkoa töitä aamusta iltaan, muistelevat Ylisuutari ja Nygård. Vesala on huomannut, että vähitellen kahvilan pitoon on tullut rutiinia.  

−Alkaa ylimääräinen työmäärä tasaantua, kun on päässyt kuvioihin kiinni  

Ainoa hankala asia, joka kahvilan pitäjille tulee mieleen, on ollut pehmiskone, jonka toiminta vaati voimavirtaa. Sekin haaste selätettiin. Asioiden mutkaton sujuminen on yllättänyt yrittäjät itsensäkin.  

– Ollaan ihmetelty, miten tämä on mennyt näin hyvin. 

Nuoria miehiä yhdistää kahvilan lisäksi myös oma Frank´s Dream -yhtye, joten kahvilassa saattaa jonain kesäiltana päästä myös bändin keikalle.   

Persoonallinen Kahvila16 on avoinna tiistaista torstaihin sekä sunnuntaisin kello 15−21, perjantaisin ja lauantaisin kello 15−22. Kesäkahvila toimii Patruunatie 16:ssa ainakin elokuun loppuun saakka. 

Joonas Vesala toimii Pesisfestivaalien koordinaattorina 

−TYÖHÖNI kuuluu Pesisfestivaalien markkinointi ja mainostaminen sekä niihin liittyvien käytännön asioiden hoitaminen. Aika sosiaalista työtä ja paljolti asioiden sopimista, kertoo Joonas Vesala koordinaattorin pestistään.  

Hän aloitti työssään kesäkuun alussa ja toimii siinä näillä näkymin ainakin heinäkuun loppuun asti. Festivaalien aikana Vesala on mukana tapahtumissa varmistamassa, että asiat sujuvat.  

−Mukavaa ja mielenkiintoista on ollut. Välillä ylitetään oma osaamisalue, mutta sillä tavalla sitä myös kehittyy. 

Vesala on koulutukseltaan fysioterapeutti ja koordinaattorityönsä ohella hän tekee toisinaan ohjaustyötä Vimpelin kunnan liikuntapalveluissa. 

Luitko jo nämä tuoreet jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.