Uusimmat kesäblogit:

Esillä ennennäkemätöntä Nelimarkkaa – viikon 27 lyhyet uutiset

Nelimarkka-museolla on esillä Nelimarkan teoksia yksityiskokoelmista ja Vaasan museosta sekä museolle lahjoitettuja tauluja.
Nelimarkka-museolla on esillä Nelimarkan teoksia yksityiskokoelmista ja Vaasan museosta sekä museolle lahjoitettuja tauluja.

NELIMARKKA-MUSEOLLA on esillä paljon ”ennennäkemätöntä” Nelimarkkaa. Nelimarkan Japanissa olevien teosten kesänäyttelyn lisäksi perusnäyttelyssä Punaiset tossut ja silinterihattu on lainalla teoksia Vaasan museosta, yksityisiltä omistajilta sekä museolle lahjoitettuja teoksia. –Paljon uutta myös museossa usein aiemmin vierailleille kävijöille, vinkkaa museon kesätyöntekijä Marjut Mässbacka.

Veto kiinnitti Tuitelen

NAISTEN Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto on tehnyt pelaajasopimuksen yhdysvaltalaissentteri Peanut Tuitelen, 23, kanssa. 185-senttinen Tuitele pelasi koko yliopistouransa aloitusviisikossa kovassa Pac-12 -konferensissa; neljä kautta Coloradossa ja viime kauden California Golden Bearsissa.

Kuusela voitti, Yli-Mannilalle EM-lippu

PIHTIPUTAALLA keihäskarnevaalien pääkilpailussa kovin oli Vimpelin Vedon Toni Kuusela kesän parhaallaan 84,37. Alajärven Ankkureiden Aleksi Yli-Mannila karsi paikasta 22-vuotiaiden EM-kilpailuun Espooseen. Kisassa syntyi oma ennätys 77,78, jolla irtosi pääkilpailun neljäs sija ja kisapaikka Espooseen.

Rokulipäivät viikonloppuna

7.–8. heinäkuuta Rokulipäivät valtaavat Alajärven keskustan. Markkinamyyjien lisäksi paikalla on ilmainen tivoli ja paljon musiikkia. Lauantaina Rokulitriathlon kello 11 alkaen kirkkorannassa ja taikuri esiintyy torilla kello 9, 10 ja 12.

Kymmenien tapahtumien Ränkipäivät

8. heinäkuuta käynnistyy tapahtumia täynnä oleva Ränkiviikko Lehtimäellä. Nähtävää ja koettavaa riittää joka päivälle 16. heinäkuuta saakka: taidenäyttelyitä, kirppistapahtumia, museoita, jumalanpalvelus ja kotiseutujuhla Suokonmäellä 9.7. kello 13, musiikkia ja urheilua, lehtimäkeläisten ilta 11.7. klo 18 Valkealammella, Fagerkullafest 12.7. kello 18 sekä Ränkipäivä 15.7. kello 10 alkaen.

Kruunuhäät Soinissa

PERINTEISET Soinin kruunuhäät tanssitaan lauantaina 15. heinäkuuta Yhteistalolla. Hääkulkue lähtee keskustasta kello 19.30 ja kulkee kylän läpi hevoskulkueen johdolla. Mukana on parikymmentä tanssiparia, iso joukko kylän kersoja, kenkkärit ja kulkueen lopussa tietenkin häjyt. Kruunuhäät järjestää Soinin Tapahtumat osuuskunta nyt viidettä kertaa.

Luitko jo nämä tuoreet uutiset?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.